Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αναζητώνται τυχόν ευθύνες για εγκλήματα εις βάρος της οικονομίας - Τι κατέθεσε ο Π. Ρουμελιώτης (Τρ. Πειραιώς) στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη δήλωση - σοκ πως το ΔΝΤ γνώριζε την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος

Αναζητώνται τυχόν ευθύνες για εγκλήματα εις βάρος της οικονομίας - Τι κατέθεσε ο Π. Ρουμελιώτης (Τρ. Πειραιώς) στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη δήλωση - σοκ πως το ΔΝΤ γνώριζε την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος
Την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου αλλά και εγκλημάτων σχετιζόμενων με την οικονομία, παρήγγειλε ο εισαγγελέας, μετά τη μαραθώνια κατάθεση (5 ώρες) του αντιπροέδρου της Τρ. Πειραιώς και πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης εκλήθη για κατάθεση μετά τη δήλωση - σοκ πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε από την αρχή την αποτυχία του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.
Η σημερινή κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και σύμφωνα με εκτιμήσεις ανοίγει νέους δρόμους για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους οι δυο εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις η αναφορά και μόνο του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και με τον τρόπο αυτό να προκληθεί έρευνα για την οικονομία.
Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες, μιλώντας στους New York Times, ο κ. Ρουμελιώτης είχε σημειώσει πως το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι "το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει" αφού πουθενά δεν είχε εφαρμοστεί με επιτυχία.
Η δήλωση αυτή του κ. Ρουμελιώτη είχε προκαλέσει την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, συνεργάτες του οποίου καταλόγισαν στον κ. Ρουμελιώτη ότι δεν ενημέρωσε κανέναν σχετικά και ούτε, όταν διαπίστωσε να γίνεται η σχετική συζήτηση στο Ταμείο.
Έμμεση αποδοκιμασία αυτών των δηλώσεων δημοσιοποιήθηκε εκ μέρους πηγών του ΔΝΤ, ενώ ο κ. Ρουμελιώτης επανήλθε με γραπτή δήλωση.
Σε αυτή ζητούσε να ερωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αν γνώριζε τις απόψεις του τότε επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν "σχετικά με τις προβληματικές πτυχές του προγράμματος που εκπονήθηκε από την Ελλάδα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης