Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέος εμπαιγμός της Bild προς τον Σαμαρά – Ζητάει την υπογραφή του σε εγγύηση που συνέταξε για τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα

Νέος εμπαιγμός της Bild προς τον Σαμαρά – Ζητάει την υπογραφή του σε εγγύηση που συνέταξε για τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα
Την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ζητά η γερμανική εφημερίδα Bild σε ένα εγγύηση που έφτιαξε, λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel. Αφορμή στάθηκε η υπόσχεση του κ. Σαμαρά υπόσχεται για την αποπληρωμή όλων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα.
Μία μέρα μετά τη δημοσίευση του δεύτερου μέρους της συνέντευξης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Bild, γίνεται, επίσης, αναφορά στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία σχολίαζαν ότι ο κ. Σαμαράς δεν έπρεπε να παραχωρήσει την εν λόγω συνέντευξη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη στη Suddeutsche Zeitung, δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει όλη την εξωτερική οικονομική βοήθεια, που λαμβάνει, και θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, που έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας. «Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους», τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Σε ερώτημα που δέχθηκε σχετικά με τις αμφιβολίες των Γερμανών όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Αθήνα, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν: «Σας βεβαιώνω ότι θα αναλάβουμε δράση. Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί». Ωστόσο ο κ. Σαμαράς επέκρινε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι κατά τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκαν δημοσίως σε μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης