Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα 96,2 δισ. ευρώ ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ

Στα 96,2 δισ. ευρώ ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ
Δύσκολα τα πράγματα για τις ελληνικές τράπεζες. Είναι γνωστό πως για έκτο συνεχόμενο μήνα σημειώθηκε εκροή καταθέσεων, όπως έδειξαν τα στοιχεία ως το τέλος Ιουνίου. Τα καταθετικά αποθέματα στις τράπεζες της χώρας μας έφθασαν τα 216,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αναγκάστηκε να δανειστεί 21,3 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ποσό υπερτριπλάσιο από τα 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε δανειστεί στους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με την Tania Gold, αναλύτρια της UniCredit από το Λονδίνο.
Είναι γνωστό πως οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας. Η περαιτέρω εκροή κεφαλαίων δυσχεραίνει το ρόλο τους. Αδυνατούν αυτή τη στιγμή να τροφοδοτήσουν με χρήμα την αγορά. Ο συνολικός δανεισμός της ΕΚΤ σε ελληνικές τράπεζες έφθασε τα 96,2 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα Ιούλιο. Παρουσίασε αύξηση 2,5% σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα και αναμένεται να κινηθεί εντονότερα ανοδικά τους επόμενους μήνες μετά την παράταση που θα δώσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο πρόγραμμα ρευστότητας και όσο οι ελληνικές τράπεζες δεν βρίσκουν άλλη λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για αύξηση 94% σε σχέση με τα τέλη του 2009 όταν ο δανεισμός από την ΕΚΤ έφθανε μόλις τα 49,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Μάνο Γιακουμή της Euroxx Securities SA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης