Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

FT: Η ενίσχυση κεφαλαίου της Εθνικής επαναφέρει σενάρια χρεοκοπίας

FT: Η ενίσχυση κεφαλαίου της Εθνικής επαναφέρει σενάρια χρεοκοπίας
Πολύ πιθανό θεωρούν το ενδεχόμενο η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 2,8% να γίνεται για τη θωράκιση της τράπεζας έναντι σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι Financial Times, παρόλο που ο πρόεδρος της τράπεζας απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο αυτό από την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η αύξηση αυτή θα μπορούσε να καλύψει haircut ακόμη και 13% στα ελληνικά ομόλογα, ενώ θωρακίζει και την τράπεζα απέναντι και σε μία μεγάλη αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Unicredit, οι επενδυτές θα πρέπει να αποφύγουν μετοχές όπως αυτές της Τρ. Πειραιώς και Eurobank, καθώς σε περίπτωση που υπάρξει επιμήκυνση της διάρκειας ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων κατά 5 χρόνια, οι συνέπειες για τον τραπεζικό κλάδο θα είναι πολύ μεγάλες. Αυτό θα προκαλέσει διαγραφές κατά μέσο όρο 21%.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι φόβοι για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχουν επηρεάσει και τις τιμές των μετοχών των Societe Generale και Credit Agricole, οι οποίες τις τελευταίες μέρες υποχωρούν σημαντικά, λόγω της μεγάλης έκθεσης τους στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης