Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Αν έπρεπε να διαλέξω ένα και μόνο νόμισμα αυτό θα ήταν το ευρώ, διαμηνύει ο CEO – Νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη - Διατηρεί τις προβλέψεις της για το κοινό νόμισμα η Goldman Sachs

Deutsche Bank: Αν έπρεπε να διαλέξω ένα και μόνο νόμισμα αυτό θα ήταν το ευρώ, διαμηνύει ο CEO – Νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη - Διατηρεί τις προβλέψεις της για το κοινό νόμισμα η Goldman Sachs
Νέα ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στο κοινό νόμισμα ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Anshu Jain. Τις προβλέψεις της για το ευρώ σε τριμηνιαία, εξαμηνιαία και ετήσια βάση διατήρησε η Goldman Sachs, στο 1,25, 1,33 και 1,40 αντίστοιχα.

 

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα νόμισμα , αυτό θα ήταν το ευρώ, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Anshu Jain, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.
«Θα έμενα προσηλωμένος στο ευρώ. Λάβετέ αυτή την δήλωση ως ένα δείγμα της εμπιστοσύνης μου. Το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει να παλεύει και τα δημοσιονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ στην πραγματικότητα», τόνισε το στέλεχος της γερμανικής τράπεζας, ερωτώμενος σχετικά από την εφημερίδα Welt am Sonntag.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της γερμανικής Deutsche Bank δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ευρώ και στην ευρωζώνη.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, έχει δηλώσει ότι το ευρώ είναι απαραίτητο και θα επιβιώσει από την τρέχουσα κρίση.
"Είμαστε από την αρχή της δημιουργίας του ευρώ υπέρ της άποψης πως η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Το ευρώ είναι ένα αναγκαίο project", τόνισε χαρακτηριστικά. "Το ευρώ πρέπει να επιβιώσει και θα επιβιώσει", επανέλαβε ο Jain.
"Υπάρχει μια διάχυτη λαχτάρα να κρατηθεί η Ευρωζώνη ενωμένη. Εδώ στη Γερμανία δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα που να τάσσεται υπέρ της διάσπασης του ευρώ", έσπευσε να σχολιάσει.
Τις προβλέψεις της για το ευρώ σε τριμηνιαία, εξαμηνιαία και ετήσια βάση διατήρησε η Goldman Sachs, στο 1,25, 1,33 και 1,40 αντίστοιχα.
Στους θετικούς παράγοντες, η Goldman προτάσσει τη  μείωση των κινδύνων στην ευρωζώνη, τις σημαντικές short θέσεις για το ευρώ, το γεγονός ότι μακροπρόθεσμα η ευρωζώνη θα σημειώσει σταδιακή πρόοδο στην βαθύτερη ολοκλήρωση, εξέλιξη η οποία θα ενισχύσει το ευρώ.
Στους αρνητικούς παράγοντες η Goldman Sachs εντοπίζει τους κινδύνους στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη και την υποαπόδοση της ανάπτυξης με φόντο τη «σφικτή» δημοσιονομική προσαρμογή.
Την ίδια ώρα η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η αναιμικές μακροοικονομικές συνθήκες θα μειώσουν τη διαθεση για ρίσκο και θα στρέψουν τους επενδυτές στο δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης