Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Μην μένετε στα θετικά γερμανικά σχόλια... Η Γερμανία δεν θα κρατήσει με κάθε κόστος την Ελλάδα στο ευρώ - Χρειάζονται έργα και εφαρμογή των δεσμεύσεων

Citigroup: Μην μένετε στα θετικά γερμανικά σχόλια... Η Γερμανία δεν θα κρατήσει με κάθε κόστος την Ελλάδα στο ευρώ - Χρειάζονται έργα και εφαρμογή των δεσμεύσεων
Μπορεί το κλίμα για την Ελλάδα στη Γερμανία να φαίνεται ελαφρώς πιο θετικό από ότι πριν από την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο, ωστόσο, η Citigroup προειδοποιεί ότι η Γερμανία δεν θα δώσει λευκή επιταγή για την παραμονή της στο ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, η Γερμανία δεν θα επιμείνει στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη πάση θυσία, αν οι Έλληνες δεν προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που ζητούνται από το δημοσιονομικό πρόγραμμα.
H Citigroup υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση περαιτέρω καθυστέρησης της απόφασης για την Ελλάδα φαίνεται "λογική", περιμένοντας ότι και η ΕΚΤ θα ανεχτεί μια περαιτέρω επέκταση της χρήσης του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας από την ΤτΕ. Σημειώνεται ότι θεωρητικά, η χρήση του μηχανισμού ELA θα γινόταν μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 31,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Ωστόσο, το κλίμα φαίνεται να αλλάζει στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με διαφορετική ανάλυση της Bank of America Merill Lynch, οι fund managers δηλώνουν για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2011 οverweight για τις μετοχές της ευρωζώνης. Στη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου εντοπίζονται κυρίως αυξημένες ανησυχίες για τα δημοσιονομικά των ΗΠΑ παρά για την κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα μικρό περιθώριο, ωστόσο καθαρό ποσοστό 1% δηλώνει overweight, έναντι ποσοστού 12% που δήλωνε underweight τον Αύγουστο.
Σε ποσοστό 9% οι managers δηλώνουν ότι η ευρωζώνη είναι η περιοχή που επιθυμούν περισσότερο να υπεραποδώσει σε ορίζοντα 12μηνου, όταν τον Αύγουστο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 5%. Οι fund managers δείχνουν ότι ξεθωριάζει η απαισιοδοξία για την Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα περιορίζονται οι overweight θέσεις για τις αμερικανικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης