Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Exotix: Η Ελλάδα έχει αρχίσει να κεντρίζει την προσοχή των επενδυτών... - Εάν η δόση εκταμιευτεί το κλίμα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο - Τίποτα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει στην μακροπρόθεσμη προοπτική

Exotix: Η Ελλάδα έχει αρχίσει να κεντρίζει την προσοχή των επενδυτών... - Εάν η δόση εκταμιευτεί το κλίμα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο - Τίποτα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει στην μακροπρόθεσμη προοπτική
Την προσοχή πολλών επενδυτικών funds έχουν αρχίσει να προσελκύουν τα ελληνικά ομόλογα εσχάτως, με την Exotix να είναι σχεδόν η πρώτη που να έχει ταχθεί ανοιχτά στο ελληνικό δεκαετές, το οποίο μάλιστα έχει φτάσει να υπερδιπλασιάζει την τιμή του από τα ιστορικά χαμηλά του περασμένου Μαΐου.
Η Exotix, πριν από μερικές ημέρες διοργάνωσε διήμερο επενδυτικό roadshow στην Αθήνα με τη συμμετοχή πέντε βρετανικών, επτά αμερικανικών και ενός ρωσικού fund, στο οποίο επισημάνθηκε ότι ο φόβος του Grexit έχει αρχίσει να ελαχιστοποιείται πλέον, με τους επενδυτές να συνειδητοποιούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή αυτών των funds σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή του κλίματος προς την Ελλάδα. Ο φόβος της χρεοκοπίας που έδιωξε τους επενδυτές μαζικά, πλέον έχει αρχίσει να εκλείπει, ενώ η ανανέωση του ενδιαφέροντος είναι μια ευπρόσδεκτη είδηση για υποτιμημένες ελληνικές εταιρίες που έχουν παλέψει για να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου, ανέφερε ο Γεώργιος Ζώης, επικεφαλής ελληνικών αγορών στην Exotix.
Πολλές ελληνικές εταιρίες εμφανίζονται έτοιμες να επανακτήσουν την πρόσβαση τους σε πολύ αναγκαία κεφάλαια και οι εταιρείες αυτές αντιπροσωπεύουν πραγματικές ευκαιρίες ανάπτυξης για έμπειρους επενδυτές. Ελπίζουμε ότι αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην αναζωογόνηση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, πρόσθεσε ο Ζώης.
Στην αγορά ομολόγων, αν και το το ομόλογο των 3 δισ. ευρώ που λήγει το 2023 εξακολουθεί να διαπραγματεύεταθ στα 28,27 λεπτά του ευρώ, ενδεικτικό της έλλειψης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, όμως το επίπεδο αυτό σημαντικά υψηλότερο από τα 13,9 σεντς που είχε αγγίξει στις 31 Μαΐου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές στην περίπτωση που η αξιολόγηση της Τρόικας επιτρέψει την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε περαιτέρω, και αυτή τη φορά ουσιαστική, βελτίωση των αποτιμήσεων, των ελληνικών ομολόγων. Παρ' όλα αυτά, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την υπεράσπιση της ευρωζώνης και του ευρώ, οδηγεί αρκετούς επενδυτές στις ευκαιρίες των ελληνικών τίτλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης