Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νέες πιέσεις περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Νέες πιέσεις περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Οι τράπεζες, σύμφωνα με τους αναλυτές θα παραμείνουν στο επίκεντρο. Στις 10 Μαρτίου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2021 η Eurobank.
Σχετικά Άρθρα

Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να συνεχίσουν να δίνουν την τάση, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Για σήμερα περιμένουμε μία ακόμα πτωτική κίνηση λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία, αλλά και τις ανησυχίες για στασιμοπληθωρισμό.
Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά, τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποχωρούν, ο χρυσός και το ασήμι ενισχύονται, το ίδιο και το σιτάρι και έτσι το μίγμα παραμένει αρνητικό για τις ελληνικές μετοχές.
Οι τράπεζες, σύμφωνα με τους αναλυτές θα παραμείνουν στο επίκεντρο.
Σημειώνεται πως στις 10 Μαρτίου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2021 η Eurobank.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι αγορές να παραμείνουν ανήσυχες λόγω των φόβων για στασιμοπληθωρισμό από την κλιμάκωση της γεωπολιτικής κατάστασης.

Optima Bank
Οι εξελίξεις αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, θα δώσουν τον τόνο για μία ακόμη εβδομάδα στο χρηματιστήριο, ενώ η Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 10 Μαρτίου.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικής προόδου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας και με το ενεργειακό κόστος να συνεχίζει να αυξάνει την αβεβαιότητα, περιμένουμε οι επενδυτές να παραμείνουν επιφυλακτικοί.
Περιμένουμε τις ανακοινώσεις της Ε.Ε. για το ενεργειακό πλάνο και κατά τη γνώμη μας η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής είναι μία καλή επιλογή.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και η πίεση να συνεχιστούν με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Merit
Ο ΓΔ υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 11.4% και έκλεισε στις 821,74 μονάδες. Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bear market), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 892 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 800 και 780 μονάδες.
Τα νέα που θα επηρεάσουν το ΧΑ αυτή την εβδομάδα είναι η ανακοίνωση των αλλαγών στον δείκτη MSCI Emerging Markets αύριο, η απόφαση της ΕΚΤ για την νομισματική πολιτική, η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα της Eurobank την Πέμπτη.

Depolas
Νέα υποχώρηση καταγράφηκε χθες στις Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ και οι ΗΠΑ κινήθηκαν έντονα πτωτικά, καθώς το γεωπολιτικό τοπίο δεν έχει διαφοροποιηθεί ουσιαστικά.
Αντιθέτως, παρατηρείται κλιμάκωση σχετικά με το ζήτημα ενεργειακής προμήθειας στην Δύση με το πετρέλαιο (και όχι μόνο από πλευράς εμπορευμάτων) να γράφει ανοδική πορεία και ακραίες διακυμάνσεις.
Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις παραμένουν αρκετά επισφαλείς με την εγκλωβισμένη μόχλευση, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ρευστότητας να συνεχίζει τροφοδοτεί τις πωλήσεις.
Αναμένουμε άλλο ένα αρνητικό άνοιγμα για σήμερα ενδεχομένως με μειωμένη ορμή και το βλέμμα σταθερά στραμμένο στις εξελίξεις., οι οποίες επισκιάζουν το επενδυτικό κλίμα.
Σημειώνουμε ότι παρόλο που τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (περιοχή 820-840 μονάδων) χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμα, η αυξημένη τεκμαρτή μεταβλητότητα δυσκολεύει/καθυστερεί την αναζήτηση ενός σημείου ισορροπίας. Σήμερα ανακοινώνεται μεταξύ άλλων η τελευταία μέτρηση του ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης.
Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης