Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Mark Grant: Η επόμενη σκηνή στο σήριαλ της Ελλάδας έχει γραφτεί - Η λιτότητα φέρνει φτώχεια και η φτώχεια κοινωνική έκρηξη - Η στιγμή Lehman δεν αργεί... αφού η Ευρώπη συνηθίζει να λαμβάνει λάθος αποφάσεις, αγνοώντας την πραγματικότητα

Mark Grant: Η επόμενη σκηνή στο σήριαλ της Ελλάδας έχει γραφτεί - Η λιτότητα φέρνει φτώχεια και η φτώχεια κοινωνική έκρηξη - Η στιγμή Lehman δεν αργεί... αφού η Ευρώπη συνηθίζει να λαμβάνει λάθος αποφάσεις, αγνοώντας την πραγματικότητα
"Το μέλλον της Ελλάδας έχει ήδη προεξοφληθεί. Τον δρόμο της χώρας τον έχουν ήδη χαράξει οι Ευρωπαίοι. Περιλαμβάνει φτώχεια και μόνο φτώχεια...'", προειδοποιεί εκ νέου ο Mark Grant, γνωστός αναλυτής με 38 χρόνια προϋπηρεσίας στη Wall Street.
Eπιχειρώντας να περιγράψει όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα o Grant προειδοποιεί: Ο συνδυασμός των μέτρων λιτότητας - αυξήσεις φόρων και μειώσεις μισθών, συντάξεων, αυξάνει τα ποσοστά φτώχειας στην Ελλάδα.
Όπως εξηγεί o ίδιος, ο χρόνος περνά, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί καμία οριστική και συντονισμένη απόφαση για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία.
Κατά τον Grant, ένα είναι βέβαιο: Η κοινωνική έκρηξη δεν θα αργήσει να έρθει στη χώρα. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών θα κορυφωθούν όταν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες χάσουν τα σπίτια τους, τα εισοδήματά τους, τις συντάξεις τους...
Σύμφωνα με τον ίδιο, ολόκληρη η Ευρώπη - και όχι μόνο η Ελλάδα - τείνει να βυθιστεί σε μια τεράστια τρύπα χρέους.
Όπως σημειώνει στη συνέχεια ο αναλυτής, δύο είναι οι βασικές αδυναμίες των Ευρωπαίων: Αρχικά να αναγνωρίσουν πως έχουν πρόβλημα και σε δεύτερο στάδιο να λύσουν με τρόπο εποικοδομητικό το εν λόγω πρόβλημα.
Μάλιστα ο Grant, στη νέα αυτή έκθεσή του, τείνει να επαναλάβει μια συγκεκριμένη άποψη που πολλάκις έχει διατυπώσει για τους Ευρωπαίους ηγέτες. Ποια είναι αυτή; Πως η Ευρώπη αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα, αφού συνεχώς βρίσκεται σε μια κατάσταση σχεδόν ονειρική.
"Η Ευρώπη βρίσκεται σε ύφεση. Η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα επιδεινωθεί περαιτέρω" σπεύδει να εκτιμήσει ο γνωστός αναλυτής και προσθέτει με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό πως "όσοι προσδοκούν πως θα έρθει μια νέα κρίση τύπου Lehman, να είναι βέβαιοι πως αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει...".
Και συνεχίζει: Το έργο στην Ευρώπη είναι γνωστό... Υπάρχει πάντα ένα σχέδιο. Το σχέδιο όμως αυτό ποτέ κανείς δεν μπορεί να το χρηματοδοτήσει. Συνεπώς το σχέδιο αυτό είναι σαν να μην υπάρχει!
"Η Ευρώπη έχει την τάση να πιστεύει υπερβολικά στον εαυτό της και να λαμβάνει λάθος αποφάσεις. Οι συνέπειες όμως αυτής της τακτικής θα είναι τρομακτικές...", προειδοποιεί στη νέα ανάλυσή του ο Grant.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης