Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Kανείς δεν θα υποχρεώσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, διαμήνυσε ο Schaeuble – Πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί - Όλοι περιμένουμε την έκθεση της Τρόικας

Kανείς δεν θα υποχρεώσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, διαμήνυσε ο Schaeuble – Πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί - Όλοι περιμένουμε την έκθεση της Τρόικας
Kανείς δεν θα υποχρεώσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, διαμήνυσε από το Τόκιο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble, υπογραμμίζοντας ωστόσο εκ νέου ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει υποσχεθεί.
Όλοι στην Ευρώπη συμφωνούν στην ανάγκη να περιμένουμε την έκθεση της Τρόικας προτού ληφθεί απόφαση για τα μέτρα για την Ελλάδα, επανέλαβε ο Γερμανός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. «Τα ελληνικά προβλήματα πρέπει να επιλυθούν στην Ελλάδα», υπογράμμισε.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα που σκέφτεται έστω και ελάχιστα να εγκαταλείψει το ευρώ ή να μην το υπερασπιστεί».
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις «αντιπαραγωγικές», όπως μεταδίδει το Reuters, απαντώντας έτσι άμεσα στη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde και στον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία, FDP Rainer Bruederle.

Bruederle: Να εξεταστεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

"Μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας θα μπορούσε πιθανότατα να εξεταστεί", τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία, FDP (Ελεύθεροι δημοκράτες), Rainer Bruederle, ταράζοντας εκ νέου τα ευρωπαϊκά "νερά".
Υπενθυμίζεται εδώ ότι μόλις πριν από δύο 24ωρα ο γνωστός αναλυτής M. Grant εκτίμησε πως η επίσκεψη της Merkel στην Αθήνα δεν είναι τυχαία. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε o Grant, η Μerkel δεν αποκλείεται να επιχείρησε να πείσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να δεχθεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με αντάλλαγμα όμως την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη (όχι όμως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση)...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης