Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΕΒΖ: Εννιά οι προσφορές για τον νέο διαγωνισμό - Το 90% των προσφορών προέρχεται από το εξωτερικό - Μετά τα Χριστούγεννα η ανάδειξη της πλειοδότριας εταιρείας

ΕΒΖ: Εννιά οι προσφορές για τον νέο διαγωνισμό - Το 90% των προσφορών προέρχεται από το εξωτερικό - Μετά τα Χριστούγεννα η ανάδειξη της πλειοδότριας εταιρείας
Συνολικά 9 προσφορές υπεβλήθησαν χθές -έως τις 15.00 το μεσημέρι που έληγε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος- για το νέο διαγωνισμό πωλησης του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Το 90% των προσφορών προερχόταν από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, οι περισσότερες ξένες προσφορές εκροσωπούν επιχειρηματικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στο κλάδο της ζάχαρης και της βιοαιθανόλης.
Ωστόσο υπάρχουν και περιπτωσεις εταιριών που δεν είναι ξεκάθαρη η μετοχική τους σύνθεση,  αφού εμφανίζοναι ως private equity fund και για αυτό το λόγο θα υπάρξει έλεχγος από τον ειδικό εκκαθαριστή και τον σύμβουλο διαγωνισμού που είναι η  Εurobank EFG Equities αεπευ. Η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα όπου θα αναδειχθεί η πλειοδότρια εταιρία. Ο νομικόοικονομικό-τεχνικός έλεχος (due dilligence) θα διαρκέσει στη διάρκεια του Νοεμβρίου.  Η ΕΒΖ επέστρεψε στην κερδοφορία παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών πέτυχε στη χρήση 2011/2012, εμφανίζοντας κέρδη 2,32 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής και 2,96 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση. Ειδικότερα, ο κύκλος των εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 175,30 εκατ.
ευρώ, μειωμένος κατά 7,97% έναντι της αντίστοιχης περσινής χρήσης. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών στη Σερβία Ad Fabrika Secera "Sajkaska" και Ad Fabrika Secera "Crvenka") ανήλθε σε 228,97 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 10,55% έναντι της περσινής χρήσης. Το μικτό περιθώριο κέρδους της ΕΒΖ ανήλθε σε 16,30% έναντι 0,35% της περσινής χρήσης. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο ανήλθε σε 22,24% έναντι 10,56% της περσινής χρήσης. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ανήλθαν σε κέρδη 10,63 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,31 εκατ.
ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο ανήλθε σε κέρδη 26,25 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 12,96 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα προ φόρων παρουσίασαν ζημίες 994 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 17,77 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο ανήλθε σε κέρδη 232 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 9,45 εκατ. ευρώ της περσινής χρήσης. Τέλος, τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας μετά φόρων παρουσίασαν κέρδη 2,32 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών
16,45 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης
περσινής χρήσης. Τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων παρουσίασαν κέρδη 2,96 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης. Σημειώνεται ότι η χρήση επιβαρύνθηκε με έκτακτα έξοδα απομείωσης αξίας επενδυτικών ακινήτων, αναβαλλόμενης φορολογίας, κόστους αποξήλωσης των μονάδων Λάρισας και Ξάνθης καθώς και με προβλέψεις για ενδεχόμενες απομειώσεις απαιτήσεων.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης