Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Την αγορά 2ετών ελληνικών ομολόγων συστήνει η ING

Την αγορά 2ετών ελληνικών ομολόγων συστήνει η ING
“Οι επενδυτές πρέπει να αγοράσουν ελληνικά 2ετή ομόλογα και να διακρατήσουν τα έντοκα γραμμάτια 9μηνης διάρκειας”, συστήνει ο αναλυτής της ING Groep, Padhraic Garvey, επισημαίνοντας ότι αναμένει να υπεραποδόσουν σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα.
Οι επενδυτές θα έχουν κέρδος ακόμη και αν το spread των 2ετών ελληνικών ομολόγων φτάσει τις 320 μονάδες βάσης, δήλωσε ο P. Garvey. Αν υποχωρήσουν από αυτό το επίπεδο τότε οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τα αντίστοιχα γερμανικά. Το αντίστοιχο “όριο” στα 3ετή ελληνικά ομόλογα είναι οι 260 μονάδες βάσης.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ING δεν είναι η πρώτη που αλλάζει τις εκτιμήσεις της για τα ελληνικά ομόλογα. Οι τράπεζες HSBC, Goldman Sachs και Societe Generale έχουν ήδη δηλώσει την προτίμηση τους στην αγορά ελληνικών τίτλων.
Συγκεκριμένα η HSBC και η Goldman Sachs συστήνουν την αγορά 30ετών ελληνικών ομολόγων, η τιμή των οποίων έχει μειωθεί στο 50% της ονομαστικής τους αξίας. Παράλληλα, η γαλλική Societe Generale τάσσεται υπέρ της αγοράς τριετών ελληνικών ομολόγων, θεωρώντας ότι το πρόσφατο ράλι στις τιμές των διετών τίτλων θα επεκταθεί και σε ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας.
«Οι περιφερειακές χώρες ανταποκρίνονται στους στόχους για τη σταθεροποίηση των οικονομιών τους» τονίζει ο επικεφαλής του κλάδου στρατηγικής σταθερού εισοδήματος τη Commerzbank στη Φρανκφούρτη Κριστόφ Ρίγκερ. «Μέχρι το τέλος του έτους η εικόνα θα είναι αρκετά ενθαρρυντική», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης