Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Aμετακίνητος στις θέσεις του ο Νοuriel Roubini - Ξεπερνούν το 50% οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Aμετακίνητος στις θέσεις του ο Νοuriel Roubini - Ξεπερνούν το 50% οι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Αμετακίνητος στη θέση του πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ παραμένει ο διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος και επικεφαλής της Roubini Global Economics, Νοuriel Roubini.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, oι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ξεπερνούν το 50%....
Μόλις χθες η Megan Greene, διευθύντρια ευρωπαϊκών οικονομικών της Roubini Global Economics και στενή συνεργάτιδα του Roubini, εξέφρασε την ίδια άποψη, ήτοι πως η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να διασφαλίσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή της πορεία.
Μάλιστα, η Greene προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2013.
"Η Ελλάδα είναι πιθανό να αποχωρήσει από το ευρώ ακόμη και στο πρώτο εξάμηνο του 2013", ανέφερε χαρακτηριστικά η Greene, στη διάρκεια ομιλίας της σε συνέδριο στο Λονδίνο.
Όπως παράλληλα εξήγησε η ίδια, η συνεχιζόμενη επιβολή μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα θα ωθήσει τη χώρα σε οικονομική δυσπραγία που μπορεί να διαρκέσει έως και μια 10ετία.
Επομένως, εξηγεί η Greene, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να αποφασίσει να κηρύξει στάση πληρωμών και να επιστρέψει στη δραχμή.
Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ πριν τα τέλη του 2013 θεωρείται εξαιρετικά πιθανή, επανέλαβε η διευθύντρια ευρωπαϊκών οικονομικών της Roubini Global Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης