Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με μπλόκο απειλεί ενδεχόμενη νέα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα το SPD – Απαιτεί νέα ψηφοφορία από την Bundestag ή ακόμα και ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Merkel - Δε δηλώνει κατά της επιμήκυνσης αλλά περιμένει τους όρους

Με μπλόκο απειλεί ενδεχόμενη νέα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα  το SPD – Απαιτεί νέα ψηφοφορία από την Bundestag ή ακόμα και ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Merkel -  Δε δηλώνει κατά της επιμήκυνσης αλλά περιμένει τους όρους
Να μπλοκάρει το ενδεχόμενο νέας μελλοντικής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, απειλεί ο Frank-Walter Steinmeier, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, καθώς απαιτεί νέα ψηφοφορία από την Bundestag ενώ δεν αποκλείει και ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Merkel.
Όπως δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, περιμένει η θλίψη της Καγκελαρίου Angela Merkel για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να μεταφραστεί σε απόλυτη πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία στην Bundestag.
Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταλήξει στο συμπέρασμα να δοθεί στην Ελλάδα ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την αποπληρωμή των χρημάτων ενίσχυσης, το SPD δεν είναι αντίθετο επί της αρχής. Ωστόσο, ο αποφασιστικός παράγοντας είναι οι όροι.
Χθες, ο Peer Steinburg, υποψήφιος καγκελάριος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε απευθυνόμενος προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ότι «υπήρξε βαρύ σφάλμα το ότι επιτρέψατε στο συνασπισμό σας να εξαπολύσει μια εκστρατεία εκφοβισμού εναντίον της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν κάνατε καμιά παρέμβαση, δεν μιλήσατε υπέρ της Ευρώπης, αμφιταλαντευτήκατε».
Ο Steinburg επίσης, απαίτησε από την Merkel να τονίσει στους Γερμανούς ότι χρειάζεται να δώσουν περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα.
«Σε ότι αφορά την Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους, πείτε το επιτέλους», ανέφερε  συγκεκριμένα στην ομιλία του ο ηγέτης του SPD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης