Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Προς ισοτιμία ευρώ – δολαρίου στα 1,35 δολ. μετά την υποβολή του επίσημου αιτήματος διάσωσης από την Ισπανία – Κομβικό σημείο οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές – Βελτιώνει τις προοπτικές του ευρώ το ΟΜΤ της ΕΚΤ

tags :
Deutsche Bank: Προς ισοτιμία ευρώ – δολαρίου στα 1,35 δολ. μετά την υποβολή του επίσημου αιτήματος διάσωσης από την Ισπανία – Κομβικό σημείο οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές  – Βελτιώνει τις προοπτικές του ευρώ το ΟΜΤ της ΕΚΤ
Καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου θα παίξουν οι αμερικανικές εκλογές, ο "δημοσιονομικός γκρεμός" και ο χρόνος υποβολής του αιτήματος διάσωσης από την ισπανική κυβέρνηση, εκτιμά η Deutsche Bank.
Ανοικτός θα είναι ο δρόμος για να αγγίξει τα 1,35 δολ. η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου μέχρι το τέλος του έτους, μόλις η Ισπανία υποβάλλει το επίσημο αίτημα διάσωσης, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Ωστόσο μέχρι τότε, η ισοτιμία θα παραμείνει στα τωρινά επίπεδα καθώς οι αγορές ζητούν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου αλλά και με τον «δημοσιονομικό γκρεμό» που απειλεί τις ΗΠΑ, δήλωσε στο  CNBC ο John Horner, στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος του γερμανικού οίκου.
Ο αναλυτής εκτιμά ότι τα θεμελιώδη του δολαρίου εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση, ενώ βελτιώνονται οι προοπτικές του ευρώ λόγω του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης