Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΕΒΖ: Μετά τις 15 Νοεμβρίου ξεκινά το due diligence - Mετά τα Χριστούγεννα η ανάδειξη της πλειοδότριας εταιρίας

ΕΒΖ: Μετά τις 15 Νοεμβρίου ξεκινά το due diligence - Mετά τα Χριστούγεννα η ανάδειξη της πλειοδότριας εταιρίας
Ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 82,33% της ΕΒΖ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί αμέσως μετά τα Χριστούγεννα αναφέρει στο www.bankingnews.gr πηγή από τον ειδικό εκκαθαριστή της Τράπεζας της Ελλάδος που έχει αναλάβει την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Αγροτικής τράπεζας.
Ήδη εκτιμάται ότι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου  θα ξεκινήσει το due diligence (νομικοοικονομικός έλεχος) για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης από τα 9 επιχειρηματικά σχήματα που έχουν προκριθει στην δεύτερη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση του 82,33% της ελληνικής επιχείρισης.  
Η ΕΒΖ επέστρεψε στην κερδοφορία τη χρήση 2011/2012 παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, καθώς εμφάνισε κέρδη 2,32 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής και 2,96 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση. Ειδικότερα, ο κύκλος των εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 175,30 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 7,97% έναντι της αντίστοιχης περσινής χρήσης. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών στη Σερβία Ad Fabrika Secera "Sajkaska" και Ad Fabrika Secera "Crvenka") ανήλθε σε 228,97 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 10,55% έναντι της περσινής χρήσης. Το μικτό περιθώριο κέρδους της ΕΒΖ ανήλθε σε 16,30% έναντι 0,35% της περσινής χρήσης. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο ανήλθε σε 22,24% έναντι 10,56% της περσινής χρήσης.Σημειώνεται ότι η χρήση επιβαρύνθηκε με έκτακτα έξοδα απομείωσης αξίας επενδυτικών ακινήτων, αναβαλλόμενηςφορολογίας, κόστους αποξήλω σης των μονάδων Λάρισας και Ξάνθης καθώς και με προβλέψεις για ενδεχόμενες απομειώσεις απαιτήσεων.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης