Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Tο 2014 η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη - Τρόπους κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού που αφήνει η επιμήκυνση θα αναζητήσουν οι Ευρωπαίοι στο Eurogroup της 12ης/11... αλλά στις 22-23/11 οι ουσιαστικές αποφάσεις για την Αθήνα

Deutsche Bank: Tο 2014 η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη - Τρόπους κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού που αφήνει η επιμήκυνση θα αναζητήσουν οι Ευρωπαίοι στο Eurogroup της 12ης/11... αλλά στις 22-23/11 οι ουσιαστικές αποφάσεις για την Αθήνα
Επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2014 προβλέπει στην τελευταία έκθεσή της για την Ευρωζώνη η Deutsche Bank.
Όπως εκτιμά ο οίκος στην 22σέλιδη έκθεσή του με τίτλο "Mapping the recovery’s breadcrumbs", η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για το υπόλοιπο του 2012, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του 2013, με στόχο την επιστροφή της στην ανάπτυξη από το 2014. Πιο αναλυτικά, η Deutsche Bank τοποθετεί στο 6,4% την ύφεση για το τρέχον έτος, στο 3% για το 2013, ενώ για το 2014 αναμένει ανάπτυξη της τάξης του 1,5%.
Σχολιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, ο οίκος χαρακτηρίζει εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου. Τι θα συμβεί τότε; Συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin).
"Στη διάρκεια του διημέρου αυτού, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών το πιθανότερο είναι πως θα αναζητούν τρόπους κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού που θα προκαλέσει η παράταση του οικονομικού προγράμματος της χώρας", σχολιάζει ο οίκος. Επί της ουσίας, η Deutsche Bank χαρακτηρίζει δεδομένη τη 3ετή παράταση του ελληνικού Μνημονίου, παρά το γεγονός πως οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να το αρνούνται μέχρι να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας.
Αλλά για τον οίκο, ακόμη σημαντικότερο θεωρείται το διήμερο 22-23 Νοεμβρίου.
"Στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της 22ας και 23ης Νοεμβρίου οι Ευρωπαίοι θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις για την Ελλάδα", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Εστιάζοντας ο οίκος στα ευρύτερα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, παραμένει πιστός στις προβλέψεις του πως η ευρωπαϊκή οικονομία θα συνεχίσει σε υφεσιακό καθεστώς κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2013.
"Όλα τα τελευταία οικονομικά μεγέθη που έχουν ανακοινωθεί στην Ευρωζώνη ενισχύουν την άποψή μας πως η ύφεση θα συνεχιστεί", τονίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου, αλλά προσθέτουν: Μια σταδιακή ανάκαμψη θα κάνει την εμφάνισή της στην Ευρωζώνη την άνοιξη του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης