Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Merkel – Lagarde – Ιδιαίτερα κρίσιμη η συγκυρία – Αναζητείται σημείο σύγκλισης ανάμεσα στο ΔΝΤ και το Βερολίνο για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης και την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Merkel – Lagarde – Ιδιαίτερα κρίσιμη η συγκυρία – Αναζητείται σημείο σύγκλισης ανάμεσα στο ΔΝΤ και το Βερολίνο για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης και την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Ελλάδας συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο Merkel και Lagarde, μόλις μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, την ώρα που μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα σε Βερολίνο και ΔΝΤ γα τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel θα έχει σήμερα στο Βερολίνο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν το ελληνικό ζήτημα και γενικότερα η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Η συνάντηση των δύο κυριών κρίνεται επιβεβλημένη, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα ειδικότερα. Μεγάλες οι διαφορές στις πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης ανάμεσα σε Βερολίνο και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για την ευρωζώνη και ειδικότερα για την Ελλάδα. Είναι γνωστό το χάσμα ανάμεσα στο Βερολίνο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.
Το ΔΝΤ επιμένει στη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του επίσημο τομέα, πρόταση η οποία βρίσκεται κάθετα αντίθετη τη γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το Ταμείο έχει μάλιστα απειλήσει ότι θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης αν δεν εισακουστούν οι προτάσεις του, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι τα νούμερα δε βγαίνουν και το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να καταστεί βιώσιμο αν δεν υποστεί νέο «κούρεμα».
Το Βερολίνο εμφανίζεται ανυποχώρητο, ωστόσο φαίνεται πως δεν επιθυμεί να τραβήξει το σκοινί, όπως καταδεικνύουν οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, W. Schaeuble, ο οποίος μίλησε πρώτη φορά για το ενδεχόμενο ενός νέου, τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.
Εκτός από την επικεφαλής του ΔΝΤ, η Καγκελάριος θα συναντήσει και τους επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζα, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του ΟΟΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης