Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την σουηδική επενδυτική ΙΝVEB - Δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ - Η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί... αλλά για να ανακάμψει, θα χρειαστούν έως και 5 χρόνια

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την  σουηδική επενδυτική ΙΝVEB - Δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ - Η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί... αλλά για να ανακάμψει, θα χρειαστούν έως και 5 χρόνια
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να ξεπεράσει την κρίση δίδει ο Jacob Wallenberg, πρόεδρος της γνωστής σουηδικής επενδυτικής εταιρείας Investor AB (INVEB).
"Η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ. Θα παραμείνει στην Ευρωζώνη" τονίζει χαρακτηριστικά ο Wallenberg, κόντρα στους παράγοντες της αγοράς που ποντάρουν σε μια ελληνική αποτυχία.
"Η Ευρωζώνη θα παραμείνει ενωμένη. Οι ευρωπαϊκές χώρες συνδέονται με πολλούς τρόπους. Η σχέση αυτή δεν μπορεί να αλλάξει. Η κατάσταση θα συνεχίσει έτσι", εκτιμά ο επικεφαλής της ΙΝVEB.
Ωστόσο ο ίδιος προειδοποιεί πως η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα καθυστερήσει.
"Η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί, αλλά για να ανακάμψει πραγματικά θα πρέπει να περάσουν από 3 έως 5 χρόνια", προβλέπει, εκτιμώντας πως η ανάπτυξη σε επίπεδο οικονομιών αλλά και χρηματιστηριακών αγορών επί ευρωπαϊκού εδάφους θα παραμείνει υποτονική μέχρι τότε.
Παρόλο που ο Wallenberg μπορεί να εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συνοχή της Ευρωζώνης, δεν σημαίνει ωστόσο πως δηλώνει και εφησυχασμένος αναφορικά με την πορεία της κρίσης χρέους.
"Είμαι πολύ ανήσυχος για το... που βρίσκεται και που πάει η Ευρωζώνη στην τρέχουσα συγκυρία", σπεύδει να διευκρινίσει.
"Η κρίση έχει τραβήξει περισσότερο σε διάρκεια από ότι έχουμε συνηθίσει. Η ανάπτυξη σε επίπεδο οικονομιών και αγορών θα είναι περιορισμένη για κάποιο διάστημα", εξηγεί στη συνέχεια.
Κληθείς ο ίδιος να σχολιάσει τα ευρύτερα σχέδια των Ευρωπαίων για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης, σημειώνει πως τάσσεται υπέρ των προσπαθειών για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης.
"Στηρίζω την ιδέα για τραπεζική ένωση", σχολιάζει ο επικεφαλής της ΙΝVEB.
Να σημειωθεί εδώ ότι εκτός από πρόεδρος της INVEB, ο Jacob Wallenberg είναι επίσης αντιπρόεδρος της σουηδικής τράπεζας SEB AB, ενώ κατέχει επιτελικά πόστα σε εταιρείες όπως η SAS, η Ericsson και η ABB Ltd.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης