Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αίρει το watch negative της Τρ. Πειραιώς η Fitch

Αίρει το watch negative της Τρ. Πειραιώς η Fitch
Αποσύρει από την Τράπεζα Πειραιώς από το “θάλαμο” της ενδεχόμενης υποβάθμισης (watch negative) ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, μετά και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόσυρση της πρόταση εξαγοράς μέρους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ATE Bank.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο οίκος Standard & Poor's προέβη στην επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς, διαμορφώνοντας την αξιολόγηση στο ΒΒ/Β. Ο S&P απέσυρε τη σύσταση της αξιολόγησης (CreditWatch) της τράπεζας, όπου έχει τοποθετηθεί από τις 16 Ιουλίου. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι σε περίπτωση που υποβαθμιστεί η Ελλάδα, αυτό θα προκαλέσει και την υποβάθμιση της τράπεζας.
Το αρνητικό outlook αντανακλά την πιθανότητα υποβάθμισης, εάν τα λειτουργικά έσοδα της Πειραιώς αποδυναμωθούν σημαντικά, ενώ υπαρκτός είναι και ο μεσοπρόθεσμος κίνδυνος εξαιτίας των δυσκολιών χρηματοδότησης και της εξάρτησης από τα “φθηνά” κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μάλιστα, ο οίκος προειδοποιεί για υποβάθμιση σε περίπτωση που η ποιότητα των κεφαλαίων μειωθεί, γεγονός που θα πλήξει και την κερδοφορία των τραπεζών. Η αναβάθμιση του outlook σε σταθερό είναι απίθανο, αφού η ελληνική οικονομία παραμένει αδύναμη. Αυτή η προοπτική θα τεθεί υπόψη μόνο εάν η Πειραιώς επιδείξει σημαντική βελτίωση στα θεμελειώδη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης