Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Mark Grant: Ούτε ο Ηρακλής δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα - Επαναγορά ομολόγων, μειώσεις επιτοκίων, επιμήκυνση συνιστούν απλά υποσχέσεις - Μόνες ρεαλιστικές λύσεις η διαγραφή του χρέους ή η χρεοκοπία...

Mark Grant: Ούτε ο Ηρακλής δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα - Επαναγορά ομολόγων, μειώσεις επιτοκίων, επιμήκυνση συνιστούν απλά υποσχέσεις - Μόνες ρεαλιστικές λύσεις η διαγραφή του χρέους ή η χρεοκοπία...
"H Eλλάδα είναι τυλιγμένη στις φλόγες, στους καπνούς και τη σκόνη! Ούτε ο ίδιος ο Ηρακλής δεν μπορεί να την σώσει και να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο!".
Mε αυτό τον γλαφυρό τρόπο περιγράφει όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα ο Mark Grant, γνωστός αναλυτής με 38 χρόνια προϋπηρεσίας στη Wall Street.
Παρακολουθώντας ο Grant όλα τα τεκταινόμενα που αφορούν στην ελληνική κρίση εξηγεί: Το ΔΝΤ μπορεί να σταματήσει να χρηματοδοτεί την Αθήνα, καθώς οι προοπτικές για ένα βιώσιμο χρέος φαντάζουν ιδιαίτερα μακρινές. Την ίδια ώρα, η Ευρώπη επιχειρεί να αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα με υποσχέσεις, δεσμεύσεις και τίποτα περισσότερο...
Κανείς δεν εμφανίζεται διατεθειμένος, συνεχίζει ο Grant, να επωμιστεί το βάρος του ελληνικού χρέους, αλλά αυτό είναι το φλέγον ζήτημα.
"H επέκταση στο χρόνο αποπληρωμής των δανείων, η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια, το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δεν συνιστούν τίποτα περισσότερο από νέες υποσχέσεις που δεν μπορούν να δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα", τονίζει ο αναλυτής και προσθέτει: Πλέον τα νούμερα έχουν ξεπεράσει κάθε πιθανή ανώδυνη λύση...
Tα νούμερα αυτά, υποστηρίζει ο Grant, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τρεις ρεαλιστικούς τρόπους: Ουσιαστική διαγραφή του ελληνικού χρέους, πολύ περισσότερα χρήματα ή χρεοκοπία.
"H πραγματικότητα είναι τόσο σκληρή που πλέον οι κίνδυνοι δεν μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο", προειδοποιεί στη συνέχεια ο αναλυτής.
"Βρισκόμαστε σε κίνδυνο... Σε σαφή και ξεκάθαρο κίνδυνο", προειδοποιεί ο Mark Grant, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για ουσιαστική ανάληψη δράσης.
Κάποιος πρέπει να είναι ανόητος για να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, εξηγεί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης