Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

CDU: Οι Γερμανοί βουλευτές δεν πρόκειται να δεχθούν νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους - Rehn (Ε.Ε.): Συνεχίζονται οι εργασίες για τη βιωσιμότητα – Λύση με πολλαπλές επιλογές - Η συμμετοχή της Ε.Ε δεν είναι δυνατή χωρίς τα κεφάλαια του ΔΝΤ

CDU: Οι Γερμανοί βουλευτές δεν πρόκειται να δεχθούν νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους - Rehn (Ε.Ε.): Συνεχίζονται οι εργασίες για τη βιωσιμότητα – Λύση με πολλαπλές επιλογές -  Η συμμετοχή της Ε.Ε δεν είναι δυνατή χωρίς τα κεφάλαια του ΔΝΤ
(upd2) Οι Γερμανοί βουλευτές δεν πρόκειται να δεχθούν νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε ο Michael Meister, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
Συνεχίζονται οι εργασίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn, την ώρα που γερμανικά δημοσίευματα αναφέρονται στις λύσεις τις οποίες επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι για το ελληνικό χρέος και το κενό χρηματοδότησης που προκύπτει από τη 2ετή επιμήκυνση.
Οι Γερμανοί βουλευτές δεν πρόκειται να δεχθούν νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε ο Michael Meister, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κόντρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τις Βρυξέλλες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Δήλωσε επίσης ότι η Bundesbank δεν πρόκειται να βιαστεί να προχωρήσει στην ψηφοφορία για την εκταμίευση της δόσης, μετά την καθυστέρηση της έκθεσης της Τρόικα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη βελτίωση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, παρά τα προβλήματα.
«Η λύση θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό διαφόρων επιλογών, δεν αρκεί μόνο μία»,τόνισε, σημειώνοντας πως είναι ουσιώδες να μην αγγιχθεί το αρχικό κεφάλαιο.
Ο κ. Rehn τόνισε επίσης ότι η συμμετοχή της Ευρώπης στην ελληνική διάσωση δεν είναι δυνατή, χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, στέλνοντας μήνυμα στην Ουάσινγκτον με φόντο την κόντρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, την ώρα που φήμες κάνουν λόγο ακόμη και για αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Χθες η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι η παραμονή του Ταμείου, είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας.
Εν τω μεταξύ, το δανεισμό της Ελλάδας με μηδενικά επιτόκια μέσω του προσωρινού Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αλλά και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει από την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς να απαιτηθεί νέο δάνειο προς την Ελλάδα φέρεται να εξετάζουν οι αξιωματούχοι της Ευρωζώης.
Σημερινά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο παρουσιάζουν παραλλαγές των λύσεων που εξετάζει η ζώνη του ευρώ για την Ελλάδα εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στα 20 Νοεμβρίου και οι οποίες επιδιώκουν να κάμψουν τις αντιδράσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο επιμένει στην νεά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα.

(Πρώτη ενημέρωση:10:50)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης