Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Aπίθανο, για την ώρα, ένα haircut στο ελληνικό χρέος του επίσημου τομέα - Κερδίζει έδαφος η πρόταση για μείωση στα επιτόκια των δανείων - Εκπέμπει SOS - Όλοι μιλούν για δράση... που πρέπει να αναλάβουν άλλοι!

Citigroup: Aπίθανο, για την ώρα, ένα haircut στο ελληνικό χρέος του επίσημου τομέα - Κερδίζει έδαφος η πρόταση για μείωση στα επιτόκια των δανείων - Εκπέμπει SOS - Όλοι μιλούν για δράση... που πρέπει να αναλάβουν άλλοι!
Απίθανο χαρακτηρίζει η Citigroup το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας για ένα haircut στο ελληνικό χρέος που κατέχει ο επίσημος τομέας (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ - ΟSI), τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Όπως αναφέρει σε σημερινή 9σέλιδη έκθεσή της η Citigroup, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, με τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update: They all talk about action - to be taken by others", μια συμφωνία για haircut στα επίσημα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα δεν είναι πιθανή, τουλάχιστον για την ώρα.
Ωστόσο, όπως ο οίκος εξηγεί, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα εξετάζονται τα τελευταία 24ωρα για το ελληνικό ζήτημα, μια συμφωνία για την Ελλάδα που μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ των δανειστών της είναι πολύ πιο εύκολο να αφορά σε σημαντική μείωση, ίσως και σε μηδενικά επίπεδα, των επιτοκίων στα δάνεια που ήδη έχει λάβει η χώρα μας.
Στην εν λόγω έκθεση οι αναλυτές της Citigroup κάνουν ειδική αναφορά στην ανυποχώρητη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για διατήρηση - στο ακέραιο - του στόχου για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. "Το ΔΝΤ δεν συναινεί με την πρόταση της Ευρωζώνης για μετάθεση του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του ελληνικού χρέους", σχολιάζει ο οίκος και εξηγεί: "Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διεμήνυσε χθες πως αν και δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των πιστωτών της Ελλάδας, το ταμείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω δεχόμενο μεταβολή στο χρονοδιάγραμμα για το ελληνιό χρέος".
Υπενθυμίζεται εδώ πως η Ευρωζώνη τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ της μετάθεσης της προθεσμίας για τη μείωση του ελληνικού χρέους μέχρι το 2022.
"Η απειλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως δεν αποκλείεται ακόμη και να αποχωρήσει από τη λίστα των πιστωτών της Ελλάδας αυξάνει τις πιέσεις για την Ευρωζώνη να αναλάβει πρόσθετη δράση στην κατεύθυνση μιας σημαντικής μείωσης του ελληνικού χρέους", υποστηρίζει μεταξύ άλλων η Citigroup.
Σε άλλο σημείο της έκθεσής του ο οίκος επικαλείται και τα χθεσινά σχόλια του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας Vittorio Grilli, σύμφωνα με τα όποια "υπάρχουν πολλές επιλογές που εξετάζονται για τη μείωση του ελληνικού χρέους", ήτοι ακόμη και εκείνη που αφορά σε ένα OSI.
Μάλιστα ο Grilli δεν δίστασε να δηλώσει ανοιχτός για κάθε επιλογή, εξηγώντας πως "δεν θα απέκλεια καμία"...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης