Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

K. Ροζακέας (CFO ομίλου Σαράντη) στο bankingnews.gr: Στόχος η αύξηση των εξαγωγών άνω του 60% επί των συνολικών πωλήσεων

K. Ροζακέας (CFO ομίλου Σαράντη) στο bankingnews.gr: Στόχος η αύξηση των εξαγωγών άνω του 60% επί των συνολικών πωλήσεων
Τα 2/3 των ετήσιων πωλήσεων της Σαράντης εξάγονται, γεγονός που κατατάσσει την εταιρία στις πλέον εξωστρεφείς επχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας.
Μιλώντας στο www.bankingnews.gr  ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Σαράντη κ. Κων/νος Ροζακέας επισημαίνει τα εξής:
«Στόχος μας είναι η αύξηση των εξαγωγών εντος του 2012 πάνω από το 60% που  είναι σήμερα το ποσοστό επί των  πωλήσεων του ομίλου που προέρχεται από τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό,  καθώς η ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων του ομίλου στο εξωτερικό αποτελεί στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξής του».
Όπως υπογραμμίζει  ο κ. Ροζακέας «πολλά από τα ελληνικά προϊόντα του ομίλου Σαράντη  έχουν ξεχωρίσει για την ποιότητά τους και το value for money που προσφέρουν με αποτέλεσμα να θέτουν standards στον χώρο τους και να ανταγωνίζονται ευθέως αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών γιγάντων, προϊόντα καθημερινά όπως το SANITAS, το Carroten, το ΤΕΖΑ, το PYROX, το Camel, το BU, το CTHRU, το STR8, το PROSAR, το ΒΙΟΤΕΝ, το ORZENE το FINO, το AFROZO, το ΤΡΥΛΕΤ κλπ.  
Προϊόντα γνωστά στον ελληνικό χώρο, ίσως γνωστότερα και από την εταιρεία που τα παράγει και τα διανέμει χρόνια τώρα».
Σύμφωνα με τον κ. Ροζακέα «σήμερα ο όμιλος δραστηριοποιείται στο εξωτερικό αφενός μέσω  8 θυγατρικών εταιρειών, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στη Δημοκρατία της Τσεχίας, στην Π.Γ.Δ.Μ. , στην Ουγγαρία και στην Βοσνία, και αφετέρου μέσω εξαγωγών σε περισσότερες από 20 χώρες στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Βόρεια Αφρική και την Μέση ανατολή, καθώς και τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης