Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Φωνές στο εσωτερικό της Γερμανίας εξακολουθούν να μην επιθυμούν παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - Συντεταγμένη αποχώρηση από την ευρωζώνη προβλέπει το Plan B, σύμφωνα με τον Βαυαρό ΥΠΟΙΚ

Φωνές στο εσωτερικό της Γερμανίας εξακολουθούν να μην επιθυμούν παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ - Συντεταγμένη αποχώρηση από την ευρωζώνη προβλέπει το Plan B, σύμφωνα με τον Βαυαρό ΥΠΟΙΚ
Την ώρα που οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναζητούν λύση για το ελληνικό χρέος, υπάρχουν φωνές εντός της Γερμανίας που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Στο «Σχέδιο Β» της συντεταγμένης αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επανέρχεται ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, με δηλώσεις του στην «Nuernberger Zeitung».
«Εκτός από την προσφορά βοήθειας πρέπει να υπάρχει μια εναλλακτική στην περίπτωση που υπάρξει απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετασθεί ένα Σχέδιο Β. Όχι υπό τη μορφή μιας ψυχρής χρεοκοπίας, αλλά ως μιας συντεταγμένης λύσης αποχώρησης», σημείωσε το στέλεχος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών.
'Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Γερμανός αξιωματούχος τάσσεται υπέρ μια λύσης που προβλέπει την αποχώρηση της Ελλάδας από το εξωτερικό. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τη διαφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την κ. Lagarde, αλλά δέχεται και ισχυρές πιέσεις εντός της Γερμανίας, ακόμη κι από την ίδια της την κυβέρνηση.
Δεν είναι λίγες οι φορές που Γερμανοί βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και του κόμματος της Merkel, CDU, ασκούν έντονη κριτική στους χειρισμούς της Καγκελάριους και διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, ότι οι φορολογούμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για την ελληνική διάσωση.
«Οι Έλληνες υποσχέθηκαν να πληρώσουν τα χρέη τους και έτσι πρέπει να γίνει», τόνιζε την περασμένη Δευτέρα, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Bild».
Ο κ. Κάουντερ περιγράφει ως «εντελώς παράλογο» ένα «κούρεμα» του χρέους το οποίο θα έθιγε τους δημόσιους πιστωτές. «Θα αποδυνάμωνε συνολικά την μεταρρυθμιστική βούληση των ευρωπαϊκών κρατών. Οι Έλληνες υποσχέθηκαν να πληρώσουν τα χρέη τους και έτσι πρέπει να γίνει», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης