Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Rabobank και TD Securities προειδοποιούν: Οι αγορές ομολόγων βλέπουν συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα - Αποφάσεις θα υπάρξουν, αλλά αυτό δεν αρκεί - Πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα γιατί χρόνος δεν υπάρχει

Rabobank και TD Securities προειδοποιούν: Οι αγορές ομολόγων βλέπουν συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα - Αποφάσεις θα υπάρξουν, αλλά αυτό δεν αρκεί - Πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα γιατί χρόνος δεν υπάρχει
Οι αγορές ομολόγων στοιχηματίζουν στην επίτευξη συμφωνίας σήμερα για την Ελλάδα...
Αυτός είναι ο τίτλος νέου δημοσιεύματος της Wall Street Journal, στην οποία περιγράφεται η αισιοδοξία που κυριαρχεί στην επενδυτική κοινότητα αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, αισιοδοξία η οποία αντανακλάται ευθέως στις αγορές ομολόγων.
Ποιο είναι το μήνυμα της αγοράς ομολόγων; Οι αναλυτές απαντούν: Κάτι θα προκύψει από το σημερινό Eurogroup. Οι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε ενός είδους συμφωνία. Η κίνηση στα ελληνικά ομόλογα δεν είναι κακή, ενώ στον αντίποδα, δεν υπάρχει μαζική στροφή των επενδυτών στα γερμανικά ομόλογα.
Τα καλά νέα, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ότι ξαφνικά η αγορά ομολόγων δείχνει μια ασυνήθιστη εμπιστοσύνη στη δράση των Ευρωπαίων πολιτικών. Οι επενδυτές εκτιμούν πως οι Ευρωπαίοι θα εργαστούν από κοινού προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.
Τα κακά νέα είναι πως αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα, επενδυτές και traders θα σταματήσουν να ασχολούνται με τα ελληνικά ομόλογα.
"Οι αγορές έχουν ήδη αποτιμήσει πως σήμερα θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα. Τυχόν νέα καθυστέρηση θα ανατρέψει πλήρως την αισιοδοξία της περασμένης εβδομάδας", δηλώνει ο Jacqui Douglas, της TD Securities.
"Υπάρχει αυξημένη προσδοκία πως επιτέλους σήμερα οι Ευρωπαίοι θα συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο το οποίο μπορεί να επαναφέρει σε βιώσιμα επίπεδα τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας", υποστηρίζει από την πλευρά του ο Richard McGuire, της Rabobank International.
"Είναι πιθανό οι Ευρωπαίοι να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους", εκτιμά ο Douglas της TD Securities. Αλλά πρέπει να το εφαρμόσουν άμεσα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, τονίζει επίσης ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης