Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Η μάχη του ΔΝΤ έπιασε τόπο - Κλειδί για την επόμενη μέρα της Ελλάδας η έκβαση της επαναγοράς - Καθορίζει το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του χρέους - Απίθανο τυχόν αποτυχία του buy back να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης

Deutsche Bank: Η μάχη του ΔΝΤ έπιασε τόπο - Κλειδί για την επόμενη μέρα της Ελλάδας η έκβαση της επαναγοράς - Καθορίζει το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του χρέους - Απίθανο τυχόν αποτυχία του buy back να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης
Ένα βήμα μπροστά, όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα, χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα η Deutsche Bank, στην τελευταία 5σέλιδη έκθεσή της "Α Greek Deal - Initial thoughts" (Μια ελληνική συμφωνία - Αρχικές σκέψεις), την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα είναι πράγματι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, ωστόσο το σημείο εκείνο που χρήζει προσοχής είναι η σύνδεση της εκταμίευσης της πρώτης δόσης προς την Αθήνα, στις 13 Δεκεμβρίου, με την "θετική" έκβαση του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.  
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, συνεχίζει ο οίκος, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τόσο το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού της χώρας, όσο και τις αναλύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Ωστόσο, κατά τη Deutsche Bank, το σημαντικότερο στοιχείο είναι το γεγονός πως η δέσμευση του Eurogroup για τη στήριξη της Ελλάδας παρουσιάστηκε εξαιρετικά ισχυρή και πλέον δόθηκε η πολυπόθητη σαφήνεια στα επιμέρους μέτρα που λαμβάνονται για την άρση του ελληνικού αδιεξόδου.
Η προσοχή στρέφεται στην επαναγορά και στα κίνητρα για τη συμμετοχή σε αυτήν, επαναλαμβάνει ο οίκος, επισημαίνοντας ωστόσο πως "θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη, μετά από όλες τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, τυχόν άρνηση του Eurogroup να παράσχει την πρόσθετη χρηματοδότηση σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής στο πρόγραμμα επαναγοράς".
"Μετά από τις τόσες καθυστερήσεις των τελευταίων εβδομάδων, χωρίς αμφιβολία η συμφωνία του Eurogroup συνιστά καλά νέα για την Ελλάδα", υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Εστιάζοντας ο οίκος στα άλλα μέτρα που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος (μειώσεις επιτοκίων, αναστολή καταβολής των τόκων των δανείων, επιστροφή κερδών της ΕΚΤ), τα χαρακτηρίζει αναμενόμενα και εντός των προσδοκιών της αγοράς.
"Επισήμως πλέον ο στόχος που είχε τεθεί για χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020 κρίθηκε ανέφικτος, ωστόσο η μάχη του ΔΝΤ για φερεγγυότητα και βιωσιμότητα αποδίδει καρπούς", σημειώνει στη συνέχεια ο οίκος.
Θετικά η Deutsche Bank κρίνει και τη δέσμευση του Eurogroup για περισσότερη στήριξη της Ελλάδας, στην περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στην παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης