Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΥΠΟΙΚ: Σε αναζήτηση επενδυτή για το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν - Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το πρώτο ακίνητο - φιλέτο του Δημοσίου

ΥΠΟΙΚ: Σε αναζήτηση επενδυτή για το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν - Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το πρώτο ακίνητο - φιλέτο του Δημοσίου
Στην προκήρυξη διεθνoύς διαγωνισμού για την ανεύρεση ιδιώτη επενδυτή που θα αναλάβει την ανάπτυξη αλλά και την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα – Καϊμάκτσαλαν στο νομό Πέλλας προχωρεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα κρατικά ακίνητα - φιλέτα που έχει επιλέξει προς τουριστική αξιοποίηση η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) με τη διαδικασία της μακροχρόνιας μίσθωσης.
Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αραβικά κεφάλαια τα οποία έχουν καταστρώσει συγκεκριμένα business plan για την εκμετάλλευση  του ακινήτου.
Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να βγει το προσεχές διάστημα στον «αέρα» και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές  από το υπουργείο Οικονομικών,  θέση στον διαγωνισμό αναμένονται να πάρουν και άλλα ευρωπαϊκά ονόματα από τον χώρο της τουριστικής  βιομηχανίας.                   
Οι όροι του διαγωνισμού προβλέπουν τη μακροχρόνια μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και τμημάτων παραλίμνιων εκτάσεων στη Λίμνη Βεγορίτιδα για τη δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής.
Επιπλέον, θα προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου με βασικό στόχο την λειτουργία αυτών των μονάδων σε δωδεκάμηνη βάση.   
Με τον τρόπο αυτό θα επιδιωχθεί η ανάδειξη και η ανάπτυξη του ειδικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Έτσι, μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης ( σ.σ. από 25 έως 40 χρόνια) θα εξασφαλιστούν σταθερά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο τα οποία σταδιακά  μπορούν να φθάσουν ακόμη και το 1 δις. ευρώ εφόσον «τρέξουν» οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση και των υπολοίπων ακινήτων  του Δημοσίου.     
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα ετήσια μισθώματα που θα εισπράττονται από τους ιδιώτες επενδυτές θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων του Μνημονίου ιδιαίτερα δε σε ότι αφορά στη μείωση του δημοσίου χρέους.
Μία τέτοιου μεγέθους επένδυση στο Χιονοδρομικό Κέντρο του νομού Πέλλας, εκτός από τα έσοδα που θα αποφέρει για το Δημόσιο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και του παραγωγικού ιστού της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.   
Μέχρι την ολοκλήρωση του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου, καθώς και λόγω της επιτακτικής ανάγκης απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, την ευθύνη λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου διατηρεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης