Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

BlackRock: Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει για την Ελλάδα - Οι Ευρωπαίοι γίνονται πιο ρεαλιστές και κινούνται αργά αλλά σταθερά προς τη λύση - Σε λίγο θα δούμε τη στροφή από την βαθιά κρίση

BlackRock: Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει για την Ελλάδα - Οι Ευρωπαίοι γίνονται πιο ρεαλιστές και κινούνται αργά αλλά σταθερά προς τη λύση - Σε λίγο θα δούμε τη στροφή από την βαθιά κρίση
Σημάδια βελτίωσης του τρόπου με τον οποίο οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, βλέπει η BlackRock, θεωρώντας ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η χώρα μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της BlackRock, Ewen Cameron Watt, οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα προκάλεσαν έκπληξη, καθώς η Ευρώπη είναι εμφανές πλέον πως χαλαρώνει σταδιακά τη στάση της όσον αφορά στις συνεχείς αυστηρές αξιώσεις για λιτότητα.
"Πρόκειται για μια αντίθεση - έκπληξη. Η Ευρώπη πλέον φαίνεται πως υιοθετεί μια πιο πραγματιστική προσέγγιση απέναντι στη λιτότητα και την αυστηρή δημοσιοονομική πειθαρχία", εξηγεί ο ίδιος και διευκρινίζει "Απτό παράδειγμα η μερική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκε στο πρόσφατο Εurogroup".
"Η τρόικα αποφάσισε να εισάγει μια νέα λογική δημοσιονομικής προσαρμογής, επιμηκύνοντας κατά δύο έτη το στόχο για τη μείωση του ελληνικού χρέους", υποστηρίζει ο αναλυτής και συνεχίζει: Αυτό σηματοδοτεί μια κίνηση δημοσιονομικής χαλάρωσης.
Μάλιστα, όπως εξηγεί, η παράμετρος αυτή, που σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης που βρίσκονται αντιμέτωπα με αυστηρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, μπορεί να δώσει ώθηση στην παγκόσμια οικονομία.
Ωστόσο, για να κερδίσει momentum, συνεχίζει ο ίδιος, η παγκόσμια οικονομία, θα απαιτηθεί να συμβάλλουν και ορισμένοι ακόμη παράγοντες, όπως η σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, αλλά και η σταθεροποίηση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο Ewen Cameron Watt κάνει λόγο για επιθετική δράση (τόσο από πλευράς πολιτικών ηγετών, όσο και κεντρικών τραπεζών), γεγονός που όπως σημειώνει ενισχύει τις προοπτικές για ισχυροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και άνοδο των διεθνών αγορών το 2013.
"Εάν υπάρχει ρευστότητα στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, τότε η αβεβαιότητα εξαλείφεται", σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο παραδέχεται πως το τελευταίο διάστημα οι αγορές έπαθαν... εμμονή με την ανάλυση των πολιτικών δράσεων και πρωτοβουλιών!
Κατά τον αναλυτή, το ενδιαφέρον για assets υψηλού ρίσκου στις ευρωπαϊκές και την αμερικανική αγορά αναμένεται να αυξηθεί στο προσεχές διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης