Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Βίαιο sell off περιμένει τις ευρωαγορές εάν επιβεβαιωθεί η ύφεση - Εάν δεν δράσουν άμεσα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η κρίση θα καταστεί ανεξέλεγκτη...

Deutsche Bank: Βίαιο sell off περιμένει τις ευρωαγορές εάν επιβεβαιωθεί η ύφεση - Εάν δεν δράσουν άμεσα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η κρίση θα καταστεί ανεξέλεγκτη...
Τους τρεις κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν τις ευρωπαϊκές αγορές σε ένα ακόμη sell off σκιαγραφεί η τελευταία ανάλυση της Deutsche Bank, με τίτλο "In Authorities We (have to) Trust" (Στις αρχές (πρέπει) να πιστεύουμε), επισημαίνοντας ότι η κρίση της ανάπτυξης και η κρίση της αγοράς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.
Δεδομένου ότι η ΕΚΤ εισήγαγε το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, το λεγόμενο πρόγραμμα ΟΜΤ, τον Αύγουστο, η αστάθεια της αγοράς είναι σχεδόν εντελώς υποτονική και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν μειωθεί σταθερά καθ 'όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του έτους.
Οι εξελίξεις αυτές δίνουν στους πολιτικούς το περιθώριο να εστιάσουν την προσοχή τους σε μέτρα που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση της οικονομικής ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ.
Αντιθέτως όμως, σύμφωνα με την Deutsche Bank, στην πραγματικότητα, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται είναι απογοητευτικά, κάτι που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές αγορές σε πτώση. Εδώ επιβεβαιώνεται ότι η κρίση της ανάπτυξης και η κρίση της αγοράς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, και η ΕΚΤ έχει κάνει πραγματικά λίγα πράγματα για να το αλλάξει αυτό. Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και εύκολα μπορούν να διαρραγούν.
Η Deutsche Bank εκτιμά ότι τι καταλύτες για την επιστροφή της αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στην Ευρώπη το 2013 είναι οι εξής:
- Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι σημαντικά υπερτιμημένες βάσει ιστορικών συσχετίσεων με τα στοιχεία του PMI (εάν συνεχιστεί η πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας)
- Η λιτότητα. Οι περισσότερες χώρες δέχονται ότι τα μέτρα λιτότητας επιβαρύνουν την οικονομική ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά οι κυβερνήσεις προωθούν τέτοιο σχέδιο ώστε να εξισορροπήσουν τους προϋπολογισμούς.
- Να μην επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της ευρωζώνης
Η ασταθής εικόνα της ανάπτυξης μπορεί να προκαλέσει τεράστιο κίνδυνο sell - off στην Ευρώπη το 2013, καθώς θα επαναφέρει τις ανησυχίες για την φερεγγυότητα της ευρωζώνης.
Εν ολίγοις, η Deutsche Bank πιστεύει ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, και η Ευρώπη πιθανότατα θα έχει μία πολύ δύσκολη χρονιά το 2013, περισσότερο από το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης