Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Morgan Stanley: Παραμένει long στα ελληνικά 25ετή τιμαριθμοποιημένα ομόλογα

Morgan Stanley: Παραμένει long στα ελληνικά 25ετή τιμαριθμοποιημένα ομόλογα
Αλλαγή του κλίματος στις περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης διαπιστώνει η Morgan Stanley στην τελευταία 20σελιδη έκθεση της με τίτλο “10 is the new 5” και με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2010.
Στην έκθεση αυτή αναλύεται μεταξύ άλλων και η πορεία των ελληνικών ομολόγων, επισημαίνοντας ότι η επενδυτική τράπεζα παραμένει long στα τιμαριθμοποιημένα ελληνικά ομόλογα, δηλαδή αυτά που συνδέονται με τον πληθωρισμό, με ωρίμανση τον Ιούλιο του 2025.
Η πορεία του υψηλού πληθωρισμού στην Ελλάδα, καθιστά τα εν λόγω ομόλογα ιδιαίτερα ελκυστικά σε σχέση με τη διακράτηση των 5ετών CDS, χωρίς όμως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο ότι μπορεί να βρεθούν και σε καλύτερα επίπεδα.
Η αγορά υποεκτίμησε την άνοδο του τιμαρίθμου στην Ελλάδα, κάτι το οποίο είχε υποστηρίξει και είχε επιστήσει την προσοχή η Morgan, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μέσα στην έκθεση. Οι επενδυτές πουλούσαν αδιακρίτως ελληνικά ομόλογα υπό το φόβο της χρεοκοπίας. Ωστόσο, τώρα διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι τα εν λόγω ομόλογα είναι πολύ ελκυστικά, ενώ η Morgan επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το hedging τους με 5ετή CDS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης