Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας ενέχει μεγάλο ρίσκο - Δύο οι βασικοί κίνδυνοι που μπορεί να τινάξουν στον αέρα την πορεία των μεταρρυθμίσεων - Στα ύψη η πολιτική αβεβαιότητα

Deutsche Bank: Η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας ενέχει μεγάλο ρίσκο - Δύο οι βασικοί κίνδυνοι που μπορεί να τινάξουν στον αέρα την πορεία των μεταρρυθμίσεων - Στα ύψη η πολιτική αβεβαιότητα
Aναμενόμενη και χωρίς μεγάλες εκπλήξεις χαρακτηρίζει η Deutsche Bank την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
"Δεν υπήρχε καμία έκπληξη στην έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τα όσα αναφέρει είναι γνωστά και αναμενόμενα", υποστηρίζει ο Jim Reid, επικεφαλής αναλυτής της Deutsche Bank.
Ο αναλυτής παραδέχεται πως η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ενέχει μεγάλο ρίσκο, αφού διατηρούνται οι κίνδυνοι για τη μη υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Κατά τον οίκο, δύο είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος:
- Οι αντιστάσεις σε πολιτικό επίπεδο όσον αφορά στην υιοθέτηση νέων μέτρων.
- Οι προσφυγές στα δικαστήρια για ακυρώσεις των μέτρων.
"Τα έσοδα από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό στην Ελλάδα πάλι θα βρεθούν εκτός στόχου, η έκθεση της Κομισιόν έχει δίκιο στο σκέλος αυτό", υποστηρίζει ο Jim Reid.
Μάλιστα ο ίδιος, κάνοντας ειδική μνεία στην πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, παραδέχεται πως μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.
Αποκλιμάκωση της ανησυχίας για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προς το παρόν, διαπιστώνει με τη σειρά της και η Nomura, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η πολιτική αβεβαιότητα είναι αυξημένη και θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στις μελλοντικές εξελίξεις.
Σε ανάλυσή του, ο Jens Nordvig, επιχειρεί να ζυγίσει τις πιθανότητες για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την ώρα που αλλάζει ραγδαία το πολιτικό σκηνικό στη χώρα και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος.
Παρά την προσπάθεια των επενδυτών να ζυγίσουν το πολιτικό ρίσκο, η επίμονη αίσθηση αβεβαιότητα για το μέλλον της ευρωζώνης, θα συνεχιστεί και το 2013, προειδοποιεί ο αναλυτής της Nomura.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης