Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι πέντε λόγοι της αναβάθμισης σε buy της ΕΤΕ από τη UBS

Οι πέντε λόγοι της αναβάθμισης σε buy της ΕΤΕ από τη UBS
Σε buy αναβάθμισε τη μετοχή της ETE η UBS στην τελευταία 21σέλιδη έκθεση της για τη μετοχή με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2010, μειώνοντας ωστόσο την τιμή στόχο στα 10,40 ευρώ, από 10,80 ευρώ προηγουμένως. Σύμφωνα με τη UBS η ΕΤΕ μετά την ενίσχυση κεφαλαίου που πραγματοποίησε ενίσχυσε την κεφαλαιακή της επάρκεια και την αποτίμηση της.
Αναφορικά με το 2010 η UBS για την ΕΤΕ, τα έσοδα να διαμορφωθούν στα 4,66 δισ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη στα 663 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 406 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, για το 2011, αναμένει τα μεγέθη της τράπεζας να βελτιωθούν, καθώς εκτιμά τα έσοδα στα 5,08 δισ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη στα 833 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 431 εκατ. ευρώ.
Η UBS προχώρησε στην αναβάθμιση της σύστασης της ΕΤΕ για πέντε κυρίως λόγους:
1. Η επιτυχημένη ενίσχυση κεφαλαίων που πραγματοποίηση ενίσχυσε την κεφαλαιακή της επάρκεια
2. Η τράπεζα διαθέτει μεγάλο περιθώριο να απορροφήσει ενδεχόμενες ζημίες από τα προβληματικά δάνεια, τα οποία και εκτιμάται ότι θα κορυφωθούν το 2012 (αναμένονται στο 14%)
3. Η πώληση του 20% της Finansbank που σχεδιάζεται θεωρείται ένας από τους πιο θετικούς καταλύτες για την ενίσχυση της τράπεζας
4. Η έκθεση της τράπεζας σ ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι διαχειρίσιμη
5. Η αποτίμηση της μετοχής της ΕΤΕ είναι κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, γεγονός που δείχνει ότι η μετοχή της έχει προοπτικές ανόδου
Τέλος, η UBS επισημαίνει ότι η διοίκηση του ομίλου της Εθνικής έχει επιδείξει σημαντικές ικανότητες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, ενώ σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η ισχυρή της καταθετική βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης