Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Καραβίας (Eurobank): Δεν εξετάζουμε αύξηση κεφαλαίου - Στρατηγικός σύμμαχος για την Polbank

tags :
Καραβίας (Eurobank): Δεν εξετάζουμε αύξηση κεφαλαίου - Στρατηγικός σύμμαχος για την Polbank
Δεν εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Eurobank, ενώ προσανατολίζεται στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την Polbank, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας. επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικά δημοσιεύματα του www.bankingnews.gr
«Δεν εξετάζουμε την αύξηση κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς. Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας βρίσκονται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα» δήλωσε στο Reuters ο Καραβίας. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αύξηση κεφαλαίου» πρόσθεσε.

Τι σημείωνε πρόσφατα το www.bankingnews.gr

Η Eurobank ποντάρει στην πώληση μέρους της Polbank στην Πολωνία η οποία αποτιμάται στα 900 εκατ με 1,2 δις ευρώ.
Μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον
Η HSBC που κατέθεσε προσφορά στις 14/7/2010
Η Raiffeisen που κατέθεσε προσφορά στις 13/10/2010
Η BNP και η Société Générale που κατέθεσαν προσφορά στις 20/9/2010 και εσχάτως η Intesa San Paolo.
Δυνητικοί αγοραστές, που ήδη δραστηριοποιούνται στην πολωνική αγορά είναι και οι:  Santander (BZ WBK),  Unicredit (Pekao), Crédit Agricole (Lukas Bank),  BCP (Millenium), KBC (Kredyt Bank), ING (Bank Slaski), GE (Bank BPH), Commerzbank (BRE Bank),Getin Holding (Getin Bank).
H Eurobank από την Πολωνία προσδοκά να αντλήσει περίπου 600 εκατ ευρώ ως κεφάλαιο ενώ το κεφαλαιακό κέρδος θα κινηθεί μεταξύ 100-200 εκατ ευρώ.
Η Eurobank αναζητούσε στρατηγικό σύμμαχο στην Πολωνία οι καταθέσεις της Polbank συνεχίζουν να συρρικνώνονται ενώ την ίδια ώρα οι χορηγήσει αυξάνονται, με τον δείκτη να φτάνει στο 195% στο τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2010, από 172% στο τέλος του 2009. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική μητρική, η οποία έχει ζητήσει δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της.
Στην Πολωνία είναι η 8η μεγαλύτερη τράπεζα με μερίδιο αγοράς 4,4% στη λιανική τραπεζική και 2,5% στο σύνολο των τραπεζικών εργασιών. Διαθέτει 335 καταστήματα και περίπου 700 χιλ. πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης