Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 1,75 δισ. ευρώ εκδίδει η Deutsche Bank - Για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2008 - Κίνηση ορόσημο και προπομπός ανάληψης εταιρικού ρίσκου για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και τις συστημικές τράπεζες

Κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 1,75 δισ. ευρώ εκδίδει η Deutsche Bank - Για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2008 - Κίνηση ορόσημο και προπομπός ανάληψης εταιρικού ρίσκου για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και τις συστημικές τράπεζες
Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 1,75 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Η εν λόγω ανακοίνωση σηματοδοτεί μια κίνηση - ορόσημο για τη γερμανική τράπεζα, αφού επιστρέφει στις αγορές (senior unsecured euro market) για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2008.
Πρόκειται όμως και για μια κίνηση - σταθμό για το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλαδου, που έχει πληγεί καίρια από την κρίση χρέους, αλλά και μια νότα αισιοδοξίας για τις συστημικές τράπεζες.
Eπί της ουσίας πρόκειται για μια κίνηση - προπομπό για την ανάληψη εταιρικού ρίσκου, αφού δειλά δειλά ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος βγαίνει στις αγορές, με στόχο την άντληση ρευστότητας.
Εάν το ομολογιακό δάνειο της τράπεζας στεφθεί με επιτυχία, τότε είναι βέβαιο πως κι άλλες τράπεζες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις, με στόχο την ενίσχυση και τη θωράκιση της ρευστότητάς τους.
Η Deutsche Bank προχωρά στη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 1,75 δισ. ευρώ, εκδίδοντας ομολόγο λήξης 2023, με το κουπόνι να ανέρχεται στο 2,375%.
Η απόφαση αυτής της γερμανικής τράπεζας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το άλλοτε ισχυρό σύμβολο της γερμανικής οικονομίας, αφού το τελευταίο διάστημα η Deutsche Bank έχει βρεθεί στο μάτι του - ευρωπαϊκού αλλά και διεθνούς - κυκλώνα, λόγω της εμπλοκής της σε σωρεία σκανδάλων και ύποπτων υποθέσεων.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η γερμανική τράπεζα αξιολογείται με Α2 από τον οίκο Moody's και με A+, από τους έτερους οίκους Fitch και Standard & Poor's.
Η κίνηση της Deutsche Bank δεν επηρεάζει τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται αποκλεισμένες από τις αγορές για διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών.
Καμία ελληνική τράπεζα δεν έχει προβεί σε αντίστοιχη κίνηση, ωστόσο για το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου το ομολογιακό της Deutsche Bank μόνο θετική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί στην τρέχουσα συγκυρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης