Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τα οφέλη της τραπεζικής ένωσης απαριθμεί ο C. Thimann, σύμβουλος του M. Draghi της ΕΚΤ - Πως ο μηχανισμός εποπτείας θα μειώσει τις ανησυχίες για τους ισολογισμούς των Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών και θα καλύψει τα κενά πληροφόρησης

Τα οφέλη της τραπεζικής ένωσης απαριθμεί ο C. Thimann, σύμβουλος του M. Draghi της ΕΚΤ - Πως ο μηχανισμός εποπτείας θα μειώσει τις ανησυχίες για τους ισολογισμούς των Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών και θα καλύψει τα κενά πληροφόρησης
Υπεραμύνεται των προσπαθειών των Ευρωπαίων ηγετών στην κατεύθυνση σύστασης μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης ο Christian Thimann.
Ο Thimann μπορεί να μην είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά σίγουρα η θέση του - ως σύμβουλος του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi - του προσδίδει ένα κύρος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο - παρέμβασή του στους Financial Times o Thimann, η δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι αναγκαία για τη θωράκιση και την ισχυροποίηση της Ευρωζώνης, καθώς θα συμβάλλει τα μέγιστα στην κατεύθυνση κάλυψης του κενού πληροφόρησης που εντοπίζεται ολοένα και με πιο ανησυχητικούς ρυθμούς στο σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
"Ένας ενιαίος μηχανισμός τραπεζικής εποπτείας - στον οποίο θα υπόκεινται όλες οι εθνικές κεντρικές τράπεζες - είναι ικανός να δημιουργήσει μια κατάσταση τέτοια, ώστε για παράδειγμα, η Bundesbank, η κεντρική γερμανική τράπεζα να είναι σε θέση να γνωρίζει σημαντικά και ουσιώδη στοιχεία για μια εμπορική τράπεζα της Ισπανίας ή της Ιταλίας", τονίζει χαρακτηριστικά ο Thimann.
Ειδική μνεία ο ίδιος κάνει στη συνέχεια και στο μείζον θέμα που προκύπτει στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζιτών, το οποίο δεν είναι άλλο από την ανησυχητική αύξηση των ισολογισμών των εθνικών κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης.
"Εάν υπάρξει μια πραγματική τραπεζική ένωση, τότε οι ανησυχίες για τους ισολογισμούς των εθνικών κεντρικών τραπεζών θα περιοριστούν", υποστηρίζει κατηγορηματικά ο σύμβουλος του ισχυρού άντρα της ΕΚΤ.
Και συνεχίζει: Ο μηχανισμός τραπεζικός εποπτείας θα συμβάλλει επίσης σε μεγάλο βαθμό στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπορικών τραπεζών της Ευρωζώνης.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της πραγματικής επανεκκίνησης της διατραπεζικής αγοράς, που τόσο έχει ανάγκη η Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης