Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Cheuvreux: Υπάρχουν προοπτικές για άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών κι ας μην έχουν γίνει αντιληπτές λόγω της κρίσης χρέους - Η αβεβαιότητα σταδιακά θα εξαλειφθεί - Όμως προσοχή! Πιο ευάλωτα από ποτέ τα συνήθη ασφαλή assets - Οι τράπεζες θα ξεχωρίσουν...

Cheuvreux: Υπάρχουν προοπτικές για άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών κι ας μην έχουν γίνει αντιληπτές λόγω της κρίσης χρέους - Η αβεβαιότητα σταδιακά θα εξαλειφθεί - Όμως προσοχή! Πιο ευάλωτα από ποτέ τα συνήθη ασφαλή assets - Οι τράπεζες θα ξεχωρίσουν...
Προοπτικές για περαιτέρω άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών κατά τη διάρκεια του 2013 διακρίνει η Cheuvreux, υποστηρίζοντας με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό πως υπάρχουν αρκετά περιθώρια για διατήρηση της bull market στην Ευρωζώνη.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο οίκος στην τελευταία 20σέλιδη έκθεσή του, με τίτλο "European Investment Notes  No. 136 - Debt versus Equity: be careful what you wish for (Eυρωπαϊκό Επενδυτικό Σημείωμα Νούμερο 126 - Χρέος εναντίον μετοχών: Προσέχετε τι εύχεστε), πράγματι διαφαίνονται προοπτικές για συνέχιση της ανοδικής πορείας των ευρωπαϊκών αγορών.
Ωστόσο, όπως παρατηρεί η Cheuvreux στην εν λόγω έκθεσή της, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η δυναμική αυτή μπορεί ακόμη να μην έχει γίνει 100% ορατή, δεδομένης της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους, η οποία δίχως αμφιβολία έχει "κρατήσει πίσω" την Ευρώπη, αλλά και μακριά από το περιβάλλον εκείνο του "φθηνού κεφαλαίου".
"Η ολοένα και εντονότερη ανάκαμψη που παρατηρείται στην Ευρωζώνη - τόσο από πλευράς πορείας οικονομιών - όσο και από πλευράς εικόνας εταιρειών - μπορεί κάλλιστα να δικαιολογήσει μια κυριαρχία (υπεραπόδοση) του χρηματοπιστωτικού κλάδου στις αγορές", επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν το προφίλ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εντός των ερχόμενων μηνών.
Μάλιστα, κατά τη Cheuvreux, η βελτίωση των συνθηκών στην Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των χρηματιστηρίων της, είναι ικανές να ωθήσουν ανοδικά και το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.
Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων οι αναλυτές του οίκου, στην τρέχουσα συγκυρία, οι επενδυτές γίνονται μάρτυρες μιας μεταβατικής φάσης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Τι σηματοδοτεί η μεταβατική φάση αυτή; Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η ορατή μετατόπιση των τοποθετήσεων επί των assets που ενέχουν ρίσκο.  
"Οι πλέον ακριβές και ασφαλείς κατηγορίες μετοχών είναι εκείνες που πλέον καθίστανται περισσότερο ευάλωτες, καθώς οι αποτιμήσεις επιστρέφουν σε φυσιολογικά επίπεδα", αναφέρει στη συνέχεια η Cheuvreux, προκειμένου να περιγράψει το τελευταίο παράδοξο που λαμβάνει χώρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. "Η υπό - απόδοση των συγκεκριμένων κατηγοριών μετοχών θα είναι μακρά και επίπονη", σπεύδει να προειδοποιήσει την επενδυτική κοινότητα ο οίκος.
"Οι επενδυτές ανακαλύπτουν εκ νέου τις μετοχές", αναφέρει παράλληλα η Cheuvreux, εκτιμώντας πως το outlook για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα ισχυροποιηθεί στο προσεχές διάστημα, αν και ακόμη η εμπιστοσύνη των επενδυτών δεν έχει πλήρως αποκατασταθεί.
"Η αβεβαιότητα αργά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές αγορές", υποστηρίζουν με νόημα οι αναλυτές του οίκου. "Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για την πλήρη απόσυρση της αστάθειας", διαμηνύουν στη συνέχεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης