Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η χρηματιστηριακή επιστροφή των τραπεζών λόγω των Γενικών Συνελεύσεων και οι προσδοκίες των επενδυτών

Η χρηματιστηριακή επιστροφή των τραπεζών λόγω των Γενικών Συνελεύσεων και οι προσδοκίες των επενδυτών
Τριήμερο γενικών συνελεύσεων των τραπεζών αυτό που ξεκινάει σήμερα, ενώ σε λίγες μέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου
Σχετικά Άρθρα
Χρηματιστηριακά, αν και η αγορά κάνει μικρούς όγκους συναλλαγών, έχουμε το τελευταίο διάστημα μία καλή πορεία από τις συστημικές τράπεζες, με αποτέλεσμα χθες 22/7 να δούμε νέα υψηλά για τον τραπεζικό δείκτη και τη Eurobank αλλά και τις άλλες συστημικές να έχουν πλησιάσει τα υψηλά τους συμβάλλοντας στην ανάκαμψη και της αγοράς.
Το ενδιαφέρον κορυφώνεται τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από σήμερα 23/7, από τη γενική συνέλευση της Eurobank.

Η μετοχή της Eurobank χθες βρέθηκε σε νέα πολυετή υψηλά και στα 2,24 ευρώ που είχε γράψει ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 11 Ιουνίου.
Σήμερα (23 Ιουλίου) η γενική συνέλευση καλείται να αποφασίσει τη διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή αλλά και την ακύρωση 52 εκατ. ιδίων μετοχών. Έχοντας ήδη ανακοινώσει πως στις 31 Ιουλίου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η αγορά περιμένει σχόλιο από τη διοίκηση στη γενική συνέλευση για τα αποτελέσματα τόσο του τριμήνου αλλά και του συνόλου της χρήσης.

Αύριο, 24 Ιουλίου, θα γίνει η γενική συνέλευση της Alpha Bank με την τράπεζα επίσης να έχει ανακοινώσει πως θα δημοσιεύσει αποτελέσματα στις 2 Αυγούστου.
Η γενική συνέλευση θα αποφασίσει τη διανομή μερίσματος 0,026 ευρώ ανά μετοχή αλλά και την αγορά ιδίων μετοχών έως 61,1 εκατ. ευρώ.
Και εδώ οι επενδυτές περιμένουν σχόλιο για την πορεία των αποτελεσμάτων.
Η μετοχή της Alpha Bank έχει γράψει υψηλό στα 1,79 ευρώ στις 6 Μαρτίου και χθες βρέθηκε στα 1,7225 ευρώ με υψηλό τα 1,7315 ευρώ.

Τέλος, στις 25 Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρει η Εθνική Τράπεζα προκειμένου η γενική συνέλευση να αποφασίσει για τη διανομή μερίσματος ύψους 0,36 ευρώ ανά μετοχή ενώ θα τροποποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών από τα 30 εκατ. ευρώ στα 40 εκατ. ευρώ, αύξηση 10 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου θα δημοσιευτούν την 1η Αυγούστου.
Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχει γράψει υψηλό στις 17 Μαΐου στα 8,65 ευρώ και χθες βρέθηκε στα 8,4140 ευρώ με υψηλό ημέρας στα 8,4760 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει δώσει μέρισμα στις 16 Ιουλίου.
Η μετοχή έγραψε χθες 22/7 τιμές κοντά στα 4 ευρώ, που είχε γίνει το placement με το υψηλό φέτος να είναι στα 4,22 ευρώ στις 4 Μαρτίου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης