Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προσοχή επενδυτές - Μετά το σοκ… ανοδική αντίδραση – Να θυμάστε τον Σεπτέμβριο θα έρθει η μεγάλη πτώση στις αγορές

Προσοχή επενδυτές - Μετά το σοκ… ανοδική αντίδραση – Να θυμάστε τον Σεπτέμβριο θα έρθει η μεγάλη πτώση στις αγορές
Μας ανησυχεί ότι μηδένισε η ψαλίδα μεταξύ του Trump και της Kamala Harris εκεί που ο Trump είχε άνετο προβάδισμα, τώρα έχει σχεδόν μηδενίσει
Μετά το σοκ με το -6,27% και τις 1.341 μονάδες εύλογα θα υπάρξει ανοδική αντίδραση στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά τάση που θα δούμε σε όλες τις βασικές αγορές.
Το βασικό πρόβλημα ωστόσο είναι ότι το καθοδικό σενάριο δεν έχει εξαντληθεί και δεν θα εξαντληθεί γιατί απλά οι αγορές είναι για κάτω.
Η μεγάλη πτώση στις 5 Αυγούστου ήταν βίαιη αλλά όπως έχει αναλυθεί τον Σεπτέμβριο θα κορυφωθεί η πτώση στις χρηματιστηριακές αγορές και στο ελληνικό χρηματιστήριο με τις 1.200 μονάδες να αποτελούν το βασικό σενάριο

1)Οι 1.500 μονάδες ήταν το υψηλό έτους για το 2024, έχει καταγραφεί και πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν θα το ξεπεράσει μέχρι το τέλος του 2024.
Το πάρτι στο ελληνικό χρηματιστήριο τελείωσε τέλη Απριλίου 2024.

2)Η Μέση Ανατολή είναι πηγή αποσταθεροποίησης αλλά δεν θα πάμε σε γενικευμένο πόλεμο.
Το Ισραήλ και οι Σιωνιστές είναι αιτία αποσταθεροποίησης αλλά δεν θα πάμε σε γενικευμένο πόλεμο, ούτε το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο, ούτε το Ιράν.

3)Μας ανησυχεί ότι μηδένισε η ψαλίδα μεταξύ του Trump και της Kamala Harris εκεί που ο Trump είχε άνετο προβάδισμα, τώρα έχει σχεδόν μηδενίσει.
Αν και ορισμένες σοβαρές εταιρίες δημοσκοπήσεων δείχνουν ακόμη μπροστά τον Trump εντούτοις η διαφορά μειώνεται από την ανύπαρκτη Kamala Harris που σημαίνει ότι ο Trump έχει δημιουργήσει αμυντικά αντανακλαστικά στην αμερικανική κοινωνία.

4)Ότι συμβαίνει στις αγορές ομολόγων και στα ETF και γενικά στις αγορές είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας των Κεντρικών Τραπεζών, οι κεντρικές τράπεζες και η άρρωστα τοξική ποσοτική χαλάρωση του παρελθόντος είναι η αιτία του κακού.
Με συνεχείς παρεμβάσεις αλλοτρίωσαν τις αγορές... θερίζουμε το αποτέλεσμα των λαθών και των ψεμάτων μας ως σύστημα

5)Στο ελληνικό χρηματιστήριο υπήρξε μια βίαιη διόρθωση η οποία μερικώς θα σταθμιστεί από την ανοδική τεχνική αντίδραση.
Ωστόσο ο Σεπτέμβριο θα έχει αρνητικές εκπλήξεις για τους επενδυτές αφού τότε θα καταγραφούν οι 1.200 μονάδες.

6)Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι αποτύπωση της οικονομικής πραγματικότητας, κατασκευασμένη επενδύσιμη οικονομία όπερ σημαίνει ότι φούσκωσαν το χρηματιστήριο για να εναρμονίζεται με την οικονομία.
Δεν υπάρχει καμία μαγεία μόνο χειραγώγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης