Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Aπό το 2014 η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη - Στο 4,2% η ύφεση της οικονομίας το 2013 - Προειδοποιεί για κινδύνους

Deutsche Bank: Aπό το 2014 η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη - Στο 4,2% η ύφεση της οικονομίας το 2013 - Προειδοποιεί για κινδύνους
Ύφεση 4,2% προβλέπει για την ελληνική οικονομία το 2013 η Deutsche Bank, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως η επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν θα αργήσει να έρθει, αφού τοποθετείται σε έναν χρόνο από τώρα, το 2014.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο οίκος στην τελευταία έκθεσή του "Focus Εurope" (Εστιάζοντας στην Ευρώπη), την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Ελλάδα θα σημειώσει ύφεση 4,2% κατά το τρέχον έτος, αλλά ανάπτυξη 0,9% το 2014.  
Εστιάζοντας η Deutsche Bank στην πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, παραδέχεται πως έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις, οι οποίες αποκλειστικά φέρουν την ευθύνη για την απόκλιση των στόχων για τα επιδιωκόμενα έσοδα.
Κατά τον οίκο, το 2013 θα είναι ένα πιο "θετικό" έτος όσον αφορά στην πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Επί της ουσίας, οι αναλυτές του οίκου δεν αναμένουν σημαντική επιδείνωση της κρίσης, ωστόσο προειδοποιούν πως μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι που παραμένουν για τα ευρωπαϊκά κράτη.
Βασική ανησυχία για τη Deutsche Bank συνιστά η πορεία της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ωστόσο παραμένει πιστή στην πρόβλεψή της πως η Ευρωζώνη θα εξέλθει της ύφεσης και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο του 2013.
Παρακολουθώντας ο οίκος στενά όλες τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, εκφράζει αισιοδοξία πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα κατορθώσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, προχωρώντας στην υιοθέτηση των αναγκαίων - για την έξοδο από την κρίση - μέτρων και πρωτοβουλιών.
"Το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, το ΟΜΤ, κατόρθωσε να αποτρέψει τα χειρότερα, αλλά υπάρχουν ακόμη λόγοι για διατήρηση της αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη", προειδοποιούν οι αναλυτές του οίκου.
"Η κρίση δεν έχει τελειώσει", υποστηρίζει στη συνέχεια ο οίκος, για να προσθέσει πως τελικά "υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες μπορούν να συντηρήσουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης και το μέλλον του ευρώ".
"Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Κίνδυνοι υπάρχουν και είναι αρκετοί", διαμηνύει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης