Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κέρδη 40% από τα ελληνικά ομόλογα αποκόμισε το hedge fund Dromeus Capital - Αλλά προειδοποιεί - Οι τοποθετήσεις δεν στερούνται κινδύνου - Παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα

 Κέρδη 40% από τα ελληνικά ομόλογα αποκόμισε το hedge fund Dromeus Capital - Αλλά προειδοποιεί - Οι τοποθετήσεις δεν στερούνται κινδύνου - Παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα
Σημαντικά κέρδη, που έφτασαν το 40%, εξασφάλισε από την επαναγορά του ελληνικού χρέους που πραγματοποιήθηκε πριν από τα Χριστούγεννα, το hedge fund Dromeus Capital.
Το Dromeus προστέθηκε στον μεγάλο κατάλογο των hedge funds που ευνοήθηκαν από τα ελληνικά ομόλογα, αγοράζοντας με πολύ μεγάλο discount.
Το Dromeus ιδρύθηκε πέρσι για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που παρουσιαζόταν στην Ελλάδα, ενώ άρχισε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, κρατικά και εταιρικά, τον Οκτώβριο.
Μάλιστα, οι managers του πίστευαν ότι η αποτίμηση των τίτλων εκείνη την περίοδο, ήταν υπερβολικά χαμηλή, αφού αντανακλούσε τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τους Financial Times, το Dromeus δεν είναι το μόνο fund που ευνοήθηκε από την Ελλάδα. Το Third Point του Dan Loeb, διπλασίασε τα κεφάλαια του, επενδύοντας σχεδόν 500 εκατ. δολ. σε ελληνικά ομόλογα. Ομοίως, σημαντικά κέρδη έχουν αποκομίσει και τα Perry Capital, York Capital, Falcon Edge Capital και GSO Capital Partners της Blackstone.
Το Dromeus επίσης αναφέρει ότι υπήρξε σημαντική ανατίμηση και στα εταιρικά ομόλογα, όπως αυτά του ΟΤΕ, αντανακλώντας προφανώς την προσαρμογή του risk premium.
Ωστόσο, οι τοποθετήσεις αυτες δεν στερούνται κινδύνου. Η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει στην χώρα, ενώ η λιτότητα θέτει σημαντικά εμπόδια για την πλήρη ανάκαμψη.
Έτσι, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί στις επενδύσεις τους, καθώς δεν λείπουν οι καθυστερήσεις και ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών.
Άλλωστε, όπως αναφέρει, ένα κλασικό παράδειγμα, είναι ότι το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, το οποίο αναμενόταν από το β΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης