Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Carlyle Group: Ελκυστική για επενδύσεις η Ευρώπη... η μεγαλύτερη αναδυόμενη αγορά του κόσμου! Εξαιρετική αγοραστική ευκαιρία οι ευρωπαϊκές τράπεζες! Φανταστική η δουλειά που έχει κάνει η ΕΚΤ!

Carlyle Group: Ελκυστική για επενδύσεις η Ευρώπη... η μεγαλύτερη αναδυόμενη αγορά του κόσμου! Εξαιρετική αγοραστική ευκαιρία οι ευρωπαϊκές τράπεζες! Φανταστική η δουλειά που έχει κάνει η ΕΚΤ!
Ως τη μεγαλύτερη... αναδυόμενη αγορά του κόσμου, χαρακτηρίζει την Ευρώπη η εταιρεία private equity "The Carlyle Group".
"Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, στην τρέχουσα συγκυρία, προσφέρουν μια σειρά από assets αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, έτοιμα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Το γεγονός αυτό καθιστά την Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αναδυόμενη αγορά του πλανήτη", σχολιάζει ο CEO της Carlyle Group, David Rubenstein.
Μιλώντας ο ίδιος στο CNBC, τόνισε χαρακτηριστικά: Πέραν των ΗΠΑ, οι καλύτερες αγορές που προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις, τη δεδομένη στιγμή, είναι οι αναδυόμενες, όπως η Κίνα, η Βραζιλία, το Περού, η Χιλή, η Νιγηρία και η... Ευρώπη.
"Η ευρωπαϊκή αγορά εμφανίζεται ιδιαιτέρως ελκυστική. Οι τιμές έχουν υποχωρήσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και η ανάπτυξη θα έρθει... για το λόγο αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη αναδυόμενη αγορά του κόσμου", διευκρινίζει στη συνέχεια.
"Υπάρχουν πολλές τράπεζες στην Ευρώπη έτοιμες να πουλήσουν assets φέτος αλλά και του χρόνου... Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για αγορές", εξηγεί παράλληλα.
"Ο κόσμος πλέον είναι ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ευρώπη", τονίζει ο Rubenstein για να προσθέσει: Το ευρώ είναι σταθερό και το κόστος δανεισμού των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης ολοένα και μειώνεται, ειδικά μετά την ανακοίνωση - από την πλευρά της ΕΚΤ - για νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (ΟΜΤ).
"Θεωρώ ότι η ΕΚΤ έχει κάνει μια φανταστική δουλειά!", πρόσθεσε.
Προειδοποίησε όμως: Εάν έρθεις από τον Άρη και κοιτάξεις την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης θα αντιληφθείς ότι υπάρχει πρόβλημα! Αλλά αν αναλογιστείς ποιες ήταν μέχρι πρότινος οι προσδοκίες, θα καταλάβεις ότι οι άνθρωποι είναι πλέον ευχαριστημένοι...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης