Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αποστρέφονται την Ευρωζώνη οι Ρώσοι - Ελάχιστο ενδιαφέρον για επενδύσεις - Sberbank: Μπορεί τα ελληνικά ομόλογα να επέφεραν κέρδη έως 80%, αλλά ποιο το νόημα όταν η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία;

Αποστρέφονται την Ευρωζώνη οι Ρώσοι - Ελάχιστο ενδιαφέρον για επενδύσεις - Sberbank: Μπορεί τα ελληνικά ομόλογα να επέφεραν κέρδη έως 80%, αλλά ποιο το νόημα όταν η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία;
Mπορεί οι φόβοι για νέα επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους να έχουν εμφανώς καταλαγιάσει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως η Ευρωζώνη καθίσταται ελκυστική για επενδύσεις.
Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αναλυτών, το γεγονός ότι η Ευρωζώνη δεν εμφανίζει ισχυρή ανάπτυξη, καθώς παραμένει ακόμη βυθισμένη στην ύφεση, αποτελεί σοβαρό λόγο αποστροφής για σημαντικό αριθμό επενδυτών.
"Ακόμη κι αν τα ελληνικά ομόλογα απέφεραν κέρδη έως 80% στους αναλυτές κατά το περασμένο έτος, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η Ελλάδα έχει γονατίσει από τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Το 50% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι", σχολιάζει με νόημα ο Alexander Bazarov, αντιπρόεδρος της Sberbank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας.
"Δεν υπάρχει αυξημένη διάθεση στις τάξεις των Ρώσων επενδυτών και επιχειρηματιών για επενδύσεις στην Ευρωζώνη", προσθέτει χαρακτηριστικά ο Bazarov.
Μπορεί οι Ευρωπαίοι να έχουν σημειώσει μια σχετική πρόοδο στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης, αλλά σίγουρα έχουν ακόμη πολλά να κάνουν, συναινεί μεγάλος αριθμός αναλυτών και επενδυτών.
Σύμφωνα με αυτούς, αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα η τόνωση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξέλιξη η οποία αν συμβεί θα δώσει, με τη σειρά της, ώθηση στην προσέλκυση επενδύσεων.
"Το πιο πιθανό σενάριο για την Ευρώπη εντός της τρέχουσας 10ετίας είναι το εξής: Ανάπτυξη στο 1% σε ετήσια βάση", εκτιμά από την πλευρά του ο Jim Leech, CEO της  Ontario Teachers' Pension Plan.
Όπως ο ίδιος εξηγεί, δεν έχει καμία διάθεση - στην τρέχουσα συγκυρία - να προβεί σε επενδύσεις στην Ευρωζώνη.
"Η Ευρώπη θα χρειαστεί χρόνο για να σταθεί πραγματικά στα πόδια της. Ο σωστός επενδυτής πρέπει τώρα να στραφεί στις αναδυόμενες αγορές. Αυτές είναι που τώρα προσφέρουν ευκαιρίες", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Jim Leech.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης