Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μerkel: Δημοσιονομική προσαρμογή και ανάπτυξη χρειάζονται από κοινού για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο ευρώ - Η Ευρωζώνη πρέπει να γίνει μια ένωση σταθερότητας

Μerkel: Δημοσιονομική προσαρμογή και ανάπτυξη χρειάζονται από κοινού για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο ευρώ - Η Ευρωζώνη πρέπει να γίνει μια ένωση σταθερότητας
Υπεραμύνθηκε για μια ακόμη φορά την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρωζώνη, με στόχο την ανάσχεση της κρίσης χρέους, η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel.
Μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, η Καγκελάριος τόνισε εκ νέου την ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο αυτή τη φορά έκανε ειδική μνεία και στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Δημοσιονομική προσαρμογή και ανάπτυξη χρειάζονται από κοινού για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο ευρώ", διεμήνυσε χαρακτηριστικά η Merkel.
"Η Ευρωζώνη πρέπει να μετεξελιχθεί σε μια ένωση σταθερότητας", έσπευσε να προσθέσει από το Νταβός η Καγκελάριος.
Ωστόσο παραδέχθηκε εκ νέου πως "ακόμη είναι πολύ νωρίς να αποφανθούμε πως όλα είναι εντάξει στην Ευρωζώνη, αναφορικά με την πορεία της κρίσης χρέους", σε μια προσπάθεια να τονίσει - εμμέσως πλην σαφώς - πως η κρίση ακόμη δεν έχει φτάσει στο τέλος της.
Στη συνέχεια της ομιλίας της η Merkel έκανε εκ νέου ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών.
"Η Ευρώπη πρέπει να βρει έναν τρόπο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της μέσα στην παγκόσμια αγορά", υποστήριξε, για να συμπληρώσει πως "το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της Ευρωζώνης είναι καίριας σημασίας για την μελλοντική της ευημερία".
Αναφερόμενη στη δράση της ΕΚΤ, αναγνώρισε πως "αποστολή των κεντρικών τραπεζών δεν θα πρέπει να είναι η διόρθωση εσφαλμένων πολιτικών".
Η ΕΚΤ, συνέχισε η Καγκελάριος, έχει αναλάβει πολύ σημαντική δράση στην κατεύθυνση της παροχής ρευστότητας στο σύστημα.
"Η ΕΚΤ έχει δίκιο που επιμένει οι αγορές ομολόγων να συνοδεύονται από όρους και προϋποθέσεις", τόνισε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης