Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΙFR: Θα συνεχιστεί η μεταβλητότητα στις αγορές - Οι τρεις κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και την έξοδο από το ευρώ

ΙFR: Θα συνεχιστεί η μεταβλητότητα στις αγορές - Οι τρεις κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και την έξοδο από το ευρώ
Περισσότερη ευελιξία θεωρεί ότι έχουν πλέον οι Ευρωπαίοι στο να δείξουν την πόρτα της εξόδου στην Ελλάδα, το IFR, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Ερευνών, σύμφωνα με την τελευταία του ανάλυση, ενώ εκτιμά ότι το ελληνικό ζήτημα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με την ανάλυση, οι Ευρωπαίοι μπορεί να έχουν δείξει περισσότερη κατανόηση στα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής, ωστόσο δεν θα διστάσουν να την "συνοδέψουν" προς την έξοδο της ευρωζώνης εάν υπάρξει εμπλοκή. Πλέον είναι πολύ πιο ευέλικτοι σε μία τέτοια απόφαση, σύμφωνα με το IFR, κάτι που οι αγορές θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν και να αναθεωρήσουν την τακτική του risk on.
Το IFR επισημαίνει ότι ως συνήθως ο κίνδυνος για τους επενδυτές θα έλθει μία από τις παρακάτω τρεις μορφές:
1) διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού, χωρίς να έχουν ψηφιστεί τα φορολογικά μέτρα
2) η αδυναμία εξεύρεσης λύσης σχετικά με το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής. Όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί η συμμετοχή του επίσημου τομέα σε πιθανή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (OSI)
3) διαφωνίες μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ
Σύμφωνα με το IFR, αφού δόθηκε η δόση στην Ελλάδα θα υπάρχουν χρήματα στα κρατικά της ταμεία. Ωστόσο, η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί στην αγορά, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα δείχνουν την επίτευξη των στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης