Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το μίνι - rebalancing - Σε ποιες μετοχές πόνταραν οι ξένοι επενδυτές μετά την πώληση του 10% της Εθνικής Τράπεζας;

Το μίνι - rebalancing - Σε ποιες μετοχές πόνταραν οι ξένοι επενδυτές μετά την πώληση του 10% της Εθνικής Τράπεζας;
Μεγάλοι αξία συναλλαγών σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Metlen, Jumbo, MOH
Σχετικά Άρθρα
Σε ένα μίνι - rebalancing προχώρησαν στα χαρτοφυλάκια τους οι ξένοι επενδυτές κατά την διάρκεια της πώλησης του 10% των μετοχών της Εθνική Τράπεζας, αλλά και το χαμηλότερο εύρος πώλησης του βιβλίου προσφορών.
Τόσο σε όγκο συναλλαγών όσο και σε αξία, οι τέσσερις τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν χθες στις πρώτες θέσεις καθώς οι επενδυτές μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης των μετοχών ποντάρουν αφενός στην ανάπτυξη των εργασιών και αφετέρου στις φθηνότερες από πλευράς δεικτών (P/BV).
Στην μετοχή της Εurobank διακινήθηκαν 14,5 εκατ. μετοχές αξίας 28,7 εκατ. ευρώ, στην Alpha Bank 11,2 εκατ. μετοχές αξίας 9,2 εκατ. ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα 9,7 εκατ. μετοχές αξία 74,5 εκατ. ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς 14,7 εκατ. μετοχές αξίας 3,9 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από ξένους διαχειριστές ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της διάθεσης μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και εν συνεχεία της πορείας της μετοχής της, δεν μπορούν να υστερήσουν σε απόδοση και οι υπόλοιπες μετοχές εφόσον είναι φθηνές ή εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις στα τριμηνιαία αποτελέσματα.
H πορεία, όμως, της αγοράς, θα κριθεί και από την αλλαγή “σκυτάλης” επενδυτών από τα κερδοσκοπικά hedge funds σε μακροπρόθεσμους επενδυτές στο βιβλίο της Εθνικής Τράπεζας και στα ονόματα των επενδυτών που θα προκύψουν τελικά από την οριστική κατανομή των μετοχών. Θεωρητικά το διπλό “στένεμα” του εύρους των τιμών της Εθνικής πραγματοποιήθηκε υπέρ των μεσοπρόθεσμων επενδυτών, αλλά μένει να αποδειχθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
Η εμπειρία της διάθεσης των μετοχών της Πειραιώς είναι νωπή καθώς μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης, η τιμή παρέμεινε κάτω από τα 4 ευρώ λόγω των ρευστοποιήσεων. Και είχε συνέπειες στο ελληνικό βιβλίο της Εθνικής Τράπεζας καθώς στις χρηματιστηριακές εταιρείες υφίστανται ακόμα εγκλωβισμένα κεφάλαια τα οποία δεν μπορούσαν εκ των πραγμάτων να συμμετάσχουν. Απόδειξη ήταν η απροθυμία των Ελλήνων επενδυτών καθώς το ελληνικό βιβλίο προσφορών καλύφθηκε μόλις κατά 1,5 φορά φθάνοντας τα 160 εκατ ευρώ.

Μεγάλοι αξία συναλλαγών σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Metlen, Jumbo, MOH

Στον Δείκτη FTSE, μετά τις πρώτες τραπεζικές μετοχές σε αξία συναλλαγών ακολούθησε ο ΟΤΕ με 8,6 εκατ. ευρώ και 586 χιλ. τεμάχια, ο ΟΠΑΠ με 7,2 εκατ. ευρώ και 461 χιλ τεμάχια, η Metlen με αξία συναλλαγών 5,7 εκατ. ευρώ, η Τέρνα Ενεργειακή με 4,9 εκατ. ευρώ, η Jumbo με 4,6 εκατ. ευρώ και η Jumbo me 3,8 εκατ. ευρώ.
Απο πλευράς όγκου συναλλαγών από τις μη τραπεζικές μετοχές, ο ΑΔΜΗΕ εμφάνισε τον υψηλότερο όγκο με 586 χιλ, ο ΟΤΕ με 564 χιλ. τεμάχια, η Ιντρακομ συμμετοχών με 519 χιλ., η Ιντραλοτ με 470 χιλ, ο ΟΠΑΠ με 461 χιλ και η ΔΕΗ με 322 χιλ. τεμάχια.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης