Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές μετοχές βλέπει η Franklin Templeton - Έρχονται πολύ περισσότερες αυξήσεις μερισμάτων

Ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές μετοχές βλέπει η Franklin Templeton - Έρχονται πολύ περισσότερες αυξήσεις μερισμάτων
Πολύ καλές ευκαιρίες προσφέρουν για τους επενδυτές οι ευρωπαϊκές μετοχές, σύμφωνα με τον Norman Boersma της Franklin Templeton, αναμένοντας πως τα μέτρα που λαμβάνονται από τις ευρωπαϊκές Αρχές - για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της περιοχής - θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις μετοχές, οι οποίες σημείωσαν ράλι κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Η Ευρώπη σημείωσε σημαντική πρόοδο με συστημική σταθεροποίηση το 2012 και η πολιτική θα πρέπει να παραμείνει υποστηρικτική, για τον απλούστατο λόγο ότι το κόστος διάλυσης εξακολουθεί να υπερβαίνει το κόστος της μη-διάλυσης, προσθέτει, επισημαίνοντας ότι η υπόσχεση της ΕΚΤ να κάνει ότι χρειάζεται για το ευρώ, άλλαξε το κλίμα.
«Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει αξία, με την περιοχή στο σύνολό της να εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με σημαντικό discount σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο», τονίζει ο κ. Boersma.
Ο αναλυτής της Franklin Templeton δηλώνει χαρακτηριστικά πως είναι βέβαιη ότι το 2013 θα είναι καλύτερο. Το 2012 μόνο 38% των ανακοινώσεων για πληρωμή μερισμάτων είχαν να κάνουν με αυξήσεις, ένα επίπεδο που είναι ίσο με το χαμηλότερο που έχουμε δει και που σημειώθηκε το 2009. Καθώς η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία θα επιταχύνει ξανά, οι αυξήσεις των μερισμάτων θα είναι πολύ περισσότερες, με τις εταιρείες των κυκλικών μετοχών και κλάδων να έχουν την πιο γενναιόδωρη μερισματική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης