Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα 33,4 εκατ. ευρώ βλέπει τα κέρδη γ' 3μηνου της Alpha Bank η Proton - Σύσταση outperform

tags :
Στα 33,4 εκατ. ευρώ βλέπει τα κέρδη γ' 3μηνου της Alpha Bank η Proton - Σύσταση outperform
Αμετάβλητη διατηρεί την τιμή στόχο της Alpha Bank η Proton Bank στην τελευταία έκθεση της πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' 3μηνου τα οποία και αναμένονται στις 23 Νοεμβρίου. Η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 7,20 ευρώ και η σύσταση για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς (outperform).
Η Proton Bank αναμένει τα καθαρά κέρδη της τράπεζας στα 33,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα στα 567,4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 458 εκατ. ευρώ, ενώ αυξημένος θα είναι και ο δείκτης των προβληματικών δανείων, ο οποίος αναμένεται στο 7,6%, έναντι 6,9% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, γεγονός που θα επηρεάσει σημαντικά τα μεγέθη ολόκληρου του τραπεζικού κλάδου, παρατηρεί η Proton, η οποία αναμένει το 2010 τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να διαμορφωθεί στο 4% και την ανεργία στο 11,8%. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν έκθεση σε αρκετές αναπτυσσόμενες οικονομίες, και σε συνδυασμό με τις έντονες νομισματικές διακυμάνσεις , θα αντιμετωπίσουν έντονη μεταβλητότητα στο ύψος των κερδών που προέρχονται από αυτές τις περιοχές.
Από την άλλη πλευρά όμως, η Proton θεωρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν τις δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται ώστε να αντέξουν την ύφεση και να επωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας. Αναφορικά με την Alpha, η διοίκηση μπορεί να ελέγξει το κόστος, ενώ το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα τη βοηθήσει σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης