Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Commerzbank εναντίον Octopus Investments για την κατάσταση της Ευρωζώνης - Πραγματική ή πλασματική η αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους; - Είναι ή όχι υπερτιμημένες οι αγορές;

Commerzbank εναντίον Octopus Investments για την κατάσταση της Ευρωζώνης - Πραγματική ή πλασματική η αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους; - Είναι ή όχι υπερτιμημένες οι αγορές;
Εξακολουθεί να διχάζει τους ανά τον κόσμο αναλυτές η πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και η ευρύτερη κατάσταση της Ευρωζώνης.
Επιχειρώντας να αποτιμήσουν τόσο τα χθεσινά σχόλια του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, όσο και την έκβαση της διήμερης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, Commerzbank και Octopus Investments διατυπώνουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ευρωζώνη.
"Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους εμφανίζει σοβαρές ενδείξεις αποκλιμάκωσης", υποστηρίζει ο Eugen Weinberg, αναλυτής της Commerzbank.
Και εξηγεί: Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό τόσο από την αίσθηση που άφησε στις αγορές χθες ο Draghi, όσο και από την πορεία του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.
"Υπάρχει μια γενική αίσθηση πως η κρίση χαλαρώνει στην Ευρωζώνη, δίδοντας την ευκαιρία στην παγκόσμια οικονομία να ανακάμψει πραγματικά", προσθέτει ο αναλυτής.
"Τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί. Είναι πάντα εδώ, είναι πάντα παρόντα", διαμηνύει σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ο Oliver Wallin, της Octopus Investments.
Όπως τονίζει ταυτόχρονα ο ίδιος, οι διεθνείς αγορές είναι πράγματι υπερτιμημένες...
Ωστόσο, η Octopus Investments διευκρινίζει πως αυτό δεν σημαίνει πως δεν τηρεί θετική στάση έναντι στις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές, για το τρέχον έτος, 2013.
Αλλά συστήνει προσοχή προς τους επενδυτές!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης