Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

JP Morgan: Οι φόβοι περί... επενδυτικής παγίδας στην Ευρωζώνη ανήκουν στο παρελθόν! - Πρόσφορες για επενδύσεις οι ευρωπαϊκές αγορές - Ψήφος εμπιστοσύνης στην περιφέρεια και τις τραπεζικές μετοχές

JP Morgan: Οι φόβοι περί... επενδυτικής παγίδας στην Ευρωζώνη ανήκουν στο παρελθόν! - Πρόσφορες για επενδύσεις οι ευρωπαϊκές αγορές - Ψήφος εμπιστοσύνης στην περιφέρεια και τις τραπεζικές μετοχές
Πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις διακρίνει στην Ευρωζώνη η JP Morgan, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των αναλυτών εκείνων που προειδοποιούν για... επενδυτικές παγίδες, όσο η κρίση χρέους παραμένει ζωντανή!
"Μέχρι τώρα η Ευρωζώνη θύμιζε μια μεγάλη επενδυτική παγίδα, αλλά η επιθετική στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έναντι της κρίσης χρέους καθιστά την Ευρωζώνη ελκυστική για επενδύσεις", τονίζει χαρακτηριστικά ο οίκος στην τελευταία 121σέλιδη έκθεσή του "Εquity Strategy", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Η ηρεμία που επικρατεί στην τρέχουσα συγκυρία στην Ευρώπη είναι πραγματική", σπεύδουν να διαβεβαιώσουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, από τις 16 Ιουλίου του περασμένου έτους, 2012, ο οίκος έλαβε την απόφαση να μεταβάλλει τη θέση του έναντι της Ευρωζώνης και από underweight που δήλωνε μέχρι τότε, να δηλώνει φανατικά overweight μέχρι και σήμερα!
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οδήγησαν τη JP Morgan να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη και τις ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα "μαύρα σύννεφα" της κρίσης χρέους;
1) Μείωση θεμελιωδών κινδύνων μετά την επιβεβαίωση από πλευράς ΕΚΤ πως παραμένει ο αγοραστής της ύστατης ανάγκης.
2) Οι αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών αγορών είναι εξαιρετικά ελκυστικές.
3) Οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολουθούν οι ευρωπαϊκές χώρες αποδίδουν πλέον καρπούς.
4) Τα οικονομικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών εμφανίζονται σχετικά ικανοποιητικά.
5) Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2013 δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ευοίωνες προοπτικές για την Ευρωζώνη, ικανές να συντηρήσουν μια θετική ατμόσφαιρα στην Ευρωζώνη.
Ευρωπαϊκή περιφέρεια ή ισχυρός Βορράς; Η JP Morgan εξηγεί: Για περισσότερο από 3 χρόνια, ο οίκος είχε σαφή προτίμηση στις αγορές του ισχυρού Βορρά, απλά πλέον δηλώνει ότι ξεχωρίζει την περιφέρεια, παρότι αναγνωρίζει ότι οι προκλήσεις παραμένουν. Ωστόσο, παραδέχεται πως οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής αποδίδουν.
Μάλιστα ο οίκος γνωστοποιεί πως από τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ξεχωρίζει πρωτίστως την ιταλική.
Εστιάζοντας η JP Morgan στους επιμέρους κλάδους των ευρωπαϊκών αγορών, σημειώνει πως δηλώνει φανατικά overweight για τον τραπεζικό κλάδο.
Όπως εξηγεί, πρόκειται για μια θέση την οποία ανακοίνωσε από τις 6 Αυγούστου του 2012 και ακόμη την υποστηρίζει.
"Η βελτίωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών στην Ευρωζώνη θα είναι ένας καταλύτης που θα κυριαρχήσει εντός του 2013", υποστηρίζει με θέρμη ο οίκος.
Στρεφόμενη τέλος η JP Μorgan, στο έτερο μείζον θέμα των ημερών, ήτοι την απότομη άνοδο του ευρώ, προειδοποιεί: Επενδυτές προσοχή! Το ισχυρό ευρώ θα πλήξει την εξαγωγική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης